İçerisinde fazla “bor” bulunan slime’lar oyuncakçıdan kaldırıldı

İngiliz oyuncak zinciri Hamleys, son dönemde çocuklar arasında yaygınlaşan hamurumsu oyuncak slime üreten bir markanın tüm ürünlerini toplattı

Çocuklar arasında yaygın olan slime, su, oksijen, sodyum ve bor içeren boraks ile tutkaldan oluşan bir oyuncak

Caitlin Morrison - The Independent

Yaklaşık 260 yıl önce kurulan oyuncak devi Hamleys, güvenlik endişeleri nedeniyle Goobands Frootiputti markasının “slime” ürünlerini geri çekti. 

Ürün test ve araştırma şirketi Which? İle çalışan Hamleys, testlerde güvenli olmayan seviyede bora rastlandığını açıkladı. 

Bu kimyasalın yüksek seviyelerde olması, kısa vadede kendini mide bulantısı, kusma ve ishal olarak gösteren hastalıklara dönüşebiliyor. Hamileliği de etkileyen element, doğmamış çocuklara da zarar verebiliyor. 

Avrupa Birliği, su, oksijen, sodyum ve bor içeren boraks ile tutkaldan oluşan slime oyuncağında en fazla 300 miligram bora izin veriyor. Goodbands’te bu seviye bir kilogramda bin 200 miligram olarak tespit edildi. 

Hamleys’ten yapılan açıklamada “Müşterilerimizin güvenliğini ve güvenini sağlamak en temel değerlerimiz arasında. Ürünlerimizin güvenliği konusunda asla taviz vermeyeceğiz. Tüm ürünlerimizin yasal standartları sağlaması için üreticilerimiz ve tedarikçilerimizle yakın çalışma içerisindeyiz” denildi. 


https://www.independent.co.uk/news/business/news/hamleys-slime-toy-removed-safety-risk-boron-infertility-harm-pregnancy-a8681111.html

Independent Türkçe için çeviren: Gökçen Tuncer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU