Gazeteci Bülend Ürük, Almanya'da koalisyon partilerinin Parlamento Sözcülüğü'ne getirildi

Ürük, koalisyon partilerinin Parlamento Sözcülüğü ve İletişim Dairesi Başkanlığı’na getirildi

Gazeteci Bülend Ürük. Fotoğraf: cdu.de

Almanya’da Hristiyan Demokrat Birliği ve Hıristiyan Sosyal Birliği (CDU/CSU) partilerinin Parlamento Sözcülüğü ve İletişim Dairesi Başkanlığı’na, Türkiye kökenli gazeteci Bülend Ürük getirildi.

Şansölye Angele Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Birliği’nde Sözcü Vekili ve Genel Sekreter Sözcülüğü görevlerinde bulunan Ürük, daha önce dijital medya platformu Kress’te genel yayın yönetmeni olarak çalışmıştı.

CDU Genel Sekreteri Paul Ziemiak bu atamayla ilgili olarak “Bülend Ürük´ün görev değişikliğinin, meclis grubu ile (CDU Genel Merkezi) Konrad-Adenauer-Haus arasındaki iyi iletişimi daha da güçlendireceği dolayısıyla çok memnunum. Böylece, Federal Meclis seçimleri doğrultusunda birliğin nüfuzunu güçlendiriyoruz” dedi.

WhatsApp Image 2020-05-29 at 21.28.08.jpeg
Almanya Başbakanı Angele Merkel ve Bülend Ürük.


Alman Die Welt gazetesinin haberine göre Almanya Federal Parlementosu milletvekili ve Muhafazakar Blok Grup Başkanı Ralph Brinkhaus atamaya dair milletvekillerine gönderdiği mektupta Ürük'ün bu göreve getirilmesini sağlayan parti genel başkanına ve parti genel sekreterine teşekkür etti.

Ürük CDU´daki ilk görevine getirilmeden önce İstanbul’da bir süre ikamet etmiş, bu görev için tekrar Berlin’e dönmüştü.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU