Çelik: Rejim tartışması açanların zihinlerinde Yassıada'yı hayata geçirmek var

AK Parti Sözcüsü Çelik darbe tartışmalarıyla ilgili, "Seçim dışı yollarla başa gelmenin yollarını arayanlar var" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısı sonrası basına açıklamalarda bulundu

Türkiye'nin koronavirüs salgını sonrası normalleşme süreciyle ilgili değerlendirmede bulunan Çelik, "Tedbirlere ne kadar uyarsak normalleşme o kadar gerçekleşecek. Arzumuz tedbirlere tam olarak uyulmasıdır. Geldiğimiz nokta bizim için sevindiricidir ama rehavete kapılmamamız gereken bir dönemdeyiz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Seçilmiş cumhurbaşkanlığı rejimine saray rejimi demeye başladılar"

Çelik, son günlerde Türkiye'nin gündeminde yer alan darbe tartışmalarıyla ilgili değerledirmede bulundu.

Ragıp Zarakolu'nun bugünkü 'Makus Kaderden Kaçış Yok' yazısına tepki gösteren Çelik, "Bir internet sitesindeki yazarın Sayın Cumhurbaşkanımızı, merhum Başbakan Adnan Menderes'in akıbeti ile tehdit ettiğini gördük" dedi.

Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye'de belli odaklar, ben bunlara demokrasiyi felç etme örgütü diyorum. Barolarda, bürolarda, bürokrasi de karşımıza çıkarlar. Bunlar demokrasiyi felç etme örgütünün gönüllü üyeleridir. Seçilmiş Cumhurbaşkanlığı rejimine saray rejimi demeye başladılar. Askeri vesayeti, yargı vesayetini tahrik etmeye çalışırlar bunlar. Saray rejimi tartışmasını çok uzun zamandır yapıyorlar.

Çelik ayrıca CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun açıklamalarını da hatırlatarak, "Meclise ilk girdiğimizde hemen rejim tartışması haline getirirlerdi. Rejim tartışması çıkarılmak isteniyor. Seçimle gidecek demek her muhalefetin hakkıdır. Seçim ile ya da başka şekilde gidilecek demek başka bir şeydir" ifadelerini kullandı.

"Seçim dışı yollarla başa gelmenin yollarını arayanlar var"

Türkiye'de rejim tartışması açanların başka niyetleri olduğunu vurgulayan Çelik, "Kim rejim tartışması açıyorsa zihninin arkasında Yassıada stratejisini hayata geçirmek vardır" dedi.

Çelik şunları kaydetti:

Herkes en önce kendi demokrosai evini temizlemelidir. Yassıada rejimine karşı milletin iradesi ve Cumhuriyetimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Yassıada zihniyeti Cumhuriyeti ve demokrasimizi yıkamayacaktır. Seçimle ilgili bir dertleri yok, seçim dışı yollarla başa gelmenin yollarını arayanlar var.

"T3 Vakfı'na yapılan saldırılar manidardır"

CHP'nin Başkanlığını Selçuk Bayraktar'ın yaptığı T3 Vakfı'nın İBB'de yüksek miktarda para aldığı yönündeki iddialarına ilişkin de açıklamada bulunan Çelik şunları kaydetti:

T3 Vakfı'na yapılan saldırılar manidardır. Yine cunta çağrıları, darbe çağrıları yapanlar tarfından yapıldı bu çağrılar. Siyasi suikastler, bu gelişmelerde de yapılmaya çalışılıyor. Yine aynı siyasi argümanlarla yapılıyor. SİHA'ların oyun değiştirici olmasının derin bir rahatsızlık yaratmış olduğunu görüyoruz. Milletvekili olarak görev yapanların bundan rahatsız olması herhangi bir demokratik anlayışla izah edilebilir değil.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU