Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu: Hepimiz Ermeniyiz diyenlere inat hepimiz Türküz

Metin Feyzioğlu, Hocalı katliamı nedeniyle düzenlenen sempozyumda konuştu, “Hepimiz Ermeniyiz” sözünü "göstermelik çağdaşlık" diye tanımladı

Fotoğraf: AA

Türkiye Barolar Birliği Başkanız Metin Feyzioğlu, 'Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Açısından 27'nci Yılında Hocalı Katliamı' sempozyumunda konuştu. 

Hocalı katliamını soykırım olarak tanımlayan Feyzioğlu, ""Hocalı'da Taşnak çeteleri tarafından gerçekleştirilen kıyım, belli bir ulusal etnik, ırksal ya da dinsel bir grubun kısmen ya da tamamen ortadan kaldırılması amacıyla işlenen suçlar içinde değerlendirilecek özellikler taşıyor. Özetle bu bir soykırımdır" dedi.

Feyzioğlu, ardından sözü "Hepqimiz Ermeniyiz" sloganına getirdi ve '24 Nisan'da Ermeni olanlara inat', kendilerinin Türk olduğunu söyledi.

"Her 24 nisanda göstermelik bir çağdaşlık, göstermelik bir modernlik uğruna hepimiz Ermeniyiz diyerek kendini Batı dünyasına kabul ettirmeye çalışan, işgal altındaki İstanbul'un aydınımsılarının bir devamı olan malumlara inat bugün diyoruz ki; hepimiz Türküz"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nahçivan’da Azerbeycan Barolar Birliği ile ortak yönetim kurulu toplantısı yapmak istediklerini de ifade eden Feyzioğlu, "Dünyanın Hocalı'daki soykırıma, katliama ilgisini çekerek farkındalık yaratmak için elimizden geleni yapmalıyız" dedi.

TBB'de düzenlenen sempozyuma Metin Feyzioğlu'nun yanı sıra Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Hazar İbrahim de katıldı.

DAHA FAZLA HABER OKU