TBB Başkanı Feyzioğlu’na, “atanmış kayyum” iddiasıyla istifa çağrısı yapıldı

Feyzioğlu, 30 Ocak'ta Rize AK Parti il merkezini ziyaret etmiş, burada yaptığı konuşmada “Milli bir duruşa ihtiyaç var. Milli konularda, milli beraberliğimizi sağlamlaştırmalıyız” demişti

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, siyasi parti ziyaretleri nedeniyle, delegeler tarafından istifaya çağrıldı

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu aynı gün diğer siyasi parti il başkanlıklarını da ziyaret etti, fakat ertesi gün delegelerin tepkisiyle karşılaştı.

Adana Barosu Türkiye Barolar Birliği delegasyonundan avukatlar bir bildiri yayınladı. Açıklamada, "Barolar Birliği Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu asli görevlerini unutarak, birliğe atanmış bir kayyum gibi davranmaktadır" denilerek istifa çağrısı yapıldı.

“TBB Adana Barosu Delegeleri” imzalı açıklamada, Feyzioğlu'nun Avukatlık Kanunu'nun kendisine yüklediği görevi yerine getirmeyip, popülist yaklaşımları tercih etmesinin kabul edilemez boyutlara ulaştığı öne sürüldü.

Antalya Barosu delegeleri de harekete geçti

3 Şubat’ta bu kez Adana ve Antalya Barosu TBB delegesi avukatların kaleme aldığı, “Toplumsal Hukuk” imzalı, “TBB Başkanı Metin Feyzioğlu derhal istifa etmelidir” başlıklı bir bildiri yayınlandı. Açıklamada özetle şöyle deniliyordu: 

“Türkiye’de hukuk, yargı bağımsızlığı ve bir bütün olarak savunma ağır bir saldırı altındayken TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun son süreçte yaptığı açıklamalarla mevzuattan, meslek kurallarından ve her şeyden önce avukatlık mesleğinin niteliği ve itibarından kaynaklanan görevlerini unuttuğu, hiçe saydığı açıktır. Bu nedenle istifa etmelidir.”

“Görünmez cübbeli Feyzioğlu’nu, cübbelerimizle uğurluyoruz”

Dün de Ankara Barosu TBB delegeleri, Ankara Barosu resmi internet sitesinden yazılı bir açıklama yaparak, Feyzioğlu’na istifa çağrısı yaptı. Açıklamada özetle şöyle denildi:

“Sayın Feyzioğlu, yüzde yüzlük bir milli birlikten bahsederken bilmelidir ki; başkanı olduğu Birliğin, biz delegasyon üyelerinin ve neredeyse 125 bin avukatın hepsi adına konuşma, resmi sıfatıyla parti ziyaretlerinde bulunma ve siyaset yapma hakkına sahip değildir.

Kendisine böyle bir yetki ne kanunla ne de fiilen verilmiştir. Bu 'yüzde yüzlük' irade, cinayet aletinin bizzat adaletsizlik olduğu, hâkim adayı Didem Yaylalı’nın intiharına sebep olan kim varsa yargı ve kamu vicdanı önünde hesap vermeleri gerektiğine ilişkin olabilir.

 'Yüzde yüzlük irade', ancak mesleklerini yaparken darp edilen, tehditle yıldırılmaya çalışılan ve hatta katledilen meslektaşlarımızın aziz hatıraları ve bu gidişle gelecekte vereceğimiz ve sayısını bilmediğimiz müstakbel hukuk şehitleri söz konusu olduğunda sağlanabilir.

Biz de yargıyı güvenilir kılmak için, üzerinde görünmez cübbesiyle parti ziyaretlerinde bulunan ve ülkemiz için tek başına 'makro-ekonomik politikalar' üreten Metin Feyzioğlu’na cübbesini çıkartarak gireceği siyaset yolunda başarılar diliyor; cübbelerimiz ile kendisini uğurluyoruz”

TBB Başkanı Feyzioğlu, 30 Ocak'ta Rize AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, "Milli bir duruşa ihtiyaç var. Milli konularda, milli beraberliğimizi sağlamlaştırmalıyız" demişti.

Feyzioğlu aynı gün düzenlediği basın toplantısında ise, "Türkiye'yi iç savaşa sürüklemek isteyen hain FETÖ'cüleri ve bu hainlerle el ele vermiş hain PKK'lıları ve onların tetikçisi hain DHKP-C'lileri, her türlü terör örgütünü Allah'ın izni ile kahredeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

DAHA FAZLA HABER OKU