ABD'de 7 hamile kadından birinin Kovid-19 testi pozitif çıktı

NewYork-Presbiteryen Hastanesi ve Columbia Üniversitesi Tıp Merkezi, doğumdan önce 215 anne adayını test etti

(AFP)

Sınırlı bir çalışma, New York’taki neredeyse 7 hamile kadından birinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını fakat kadınların büyük bölümünün çok az belirti gösterdiğini veya hiç göstermediğini ortaya koydu.

NewYork-Presbiteryen Hastanesi ve Columbia Üniversitesi Tıp Merkezi, 22 Mart-4 Nisan arasında doğum yapmak üzere hastaneye yatırılan 215 anne adayından numune aldı.

215 kadının 33’ünün koronavirüs testi pozitif çıktı ve bunların 29’u ateş veya sürekli öksürük gibi herhangi bir semptom göstermedi. Bu da onları Kovid-19’un “sessiz taşıyıcıları” yaptı.

Çalışmaya göre, herhangi bir belirti göstermeyen kadınların üçü daha sonra hastanedeyken ateşlendi.

Test sonuçları pozitif çıkan diğer 4 kadının da testin ardından ateşi çıktı.

Hastane ayrıca başlangıçta Kovid-19’a neden olan şiddetli akut solunum sendromu SARS-CoV-2 testi negatif çıkan bir kadının daha sonra doğumun ardından semptomlar gösterdiğini belirledi. İlk testten üç gün sonra yeniden test yapılan kadının sonuçları pozitif çıktı.

Çalışmada, bulgularla ilgili şu ifadeler yer aldı: “Bu yaygınlık derecesinin daha düşük enfeksiyon oranlarına sahip coğrafi bölgelerle genellenebilirliliği sınırlı olmasına rağmen, semptom göstermeyen obsterik (gebelikte ve gebelik sonrasındaki -edn) hastalar arasında Kovid-19 riskini vurguluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dahası, SARS-Cov-2’yi tespit etmek için yapılan testlerin yanlış negatif sonuçları yüzünden enfeksiyonun gerçek yaygınlık derecesi eksik bildirilebilir.”

Uzmanlar, Kovid-19’un hamile kadınlar ve yenidoğan çocuklar için oluşturduğu riski henüz saptamadı fakat bazı hastaneler virüsün bu grupları etkilemesini önlemek için doğum birimini bölümlere ayırdı.

Dünya genelinde bildirilen vakalar baz alındığında, yeni tip virüs nedeniyle ölen hamile kadın bulunmuyor. Fakat ABD ve Birleşik Krallık’ın da aralarında bulunduğu ülkeler, hastalığa yakalanan ve virüs yüzünden hayatını kaybeden yenidoğan ve küçük çocuk vakaları bildirdi.

Kişilerin virüsün “sessiz taşıyıcıları” olabileceği göz önünde bulundurulduğunda, çalışma dünya genelinde test yapılmasına yönelik ihtiyacın altını çizdi.

Çalışmada ayrıca, “Dünya genelinde test yaklaşımının faydaları arasında hastanelerin izolasyon pratiklerini ve yatakları belirlemeleri, yenidoğan bakımını bilgilendirme ve kişisel korunma ekipmanlarının kullanımını yönlendirme gibi Kovid-19 durumuyla baş etme yeteneği yer alıyor" ifadeleri yer aldı.

Bu tür klinik verilere erişim, bu zorlu zamanlarda anneleri, bebekleri ve sağlık ekiplerini korumak için önemli fırsat sunuyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU