Kovid-19’a yakalanan hamile kadın komadan çıktığında doğum yaptığını öğrendi

27 yaşında ikinci kez anne olan genç kadın “Yürüyen bir mucize gibi hissettim” dedi

(Angela Primachenko /Instagram)

ABD’de koronavirüsle enfekte olan ve durumu ağırlaşan hamile bir kadın kaldırıldığı hastanede bilinçli bir şekilde komaya sokuldu. 27 yaşındaki kadın komadan çıktığında doğum yapmış olduğunu gördü.

Pazartesi günü Today.com’a konuşan Angela Primachenko, koronavirüs yüzünden ateşi çıktığında 33 haftalık hamile olduğunu söyledi. 24 Martta koronavirüs testi pozitif çıkan genç kadın, 8 gün sonra solunum cihazına bağlandı ve komaya sokuldu.

Bu esnada Legacy Salmon Creek Tıp Merkezi'ndeki doktorlar, bebeğin sağlığını korumak ve genç kadına dava fazla savaşma şansı vermek için Primachenko’ya doğum yaptırmaya karar verdi.

Primachenko, hastaneye ilk gelişini şu sözlerle anlattı:

Açıkçası kimse bu hastalığa yakalandığımı düşünmüyordu, bu yüzden kesinlikle çocuğumu doğurmayı beklemiyordum.

Doğumdan 5 gün sonra, 6 Nisan’da komadan çıkan genç kadın, ikinci kez anne olduğundan habersizdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

New York Post’un aktardığına göre Primachenko, “Tüm o ilaçlardan ve komadan sonra uyandığımda karnım yok olmuştu! Son derece akıl almaz bir şeydi” dedi.

Yoğun bakımdan ayrılırken hastane personeli tarafından alkışlanan Primachenko, “yürüyen bir mucize gibi” hissettiğini söyledi. 

Primachenko nihayet Cumartesi günü evine döndü. Ancak enfeksiyon tehlikesi nedeniyle doğumdan sonra iki hafta boyunca bebeğine dokunmasına izin verilmiyor. Genç kadın koronavirüs testi negatif çıkan Ava bebeğini yalnızca görüntülü sohbet uygulamalarından ve fotoğraflardan görebiliyor.

Independent Türkçe, Today, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU