Dilipak: Bu saatten sonra Soylu’yu içeride tutmak da dışarıda bırakmak da zor

Akit yazarı: Bu saatten sonra AK Parti’de sular durulmayacak

Fotoğraflar: AA

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kabul edilmeyen istifasıyla ilgili yazdığı yazıda AK Parti’de suların artık durulmayacağını söylerken “Soylu’yu içeride tutmak da zor bu saatten sonra, dışarıda bırakmak da Erdoğan sonrasının hesabını yapan iç ve dış mahfillere dikkat!” dedi.

Dilipak, bugünkü “Daha kırılgan bir Türkiye” başlıklı yazısında Süleyman Soylu’nun istifasına sebep olan sokağa çıkma yasağı konusunda kararı “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile verdiklerine dair” ifadesi olduğunu söyledi.

Kararın bir gün öncesinden tüm yetkililere bildirildiğini söyleyen Dilipak, “Herkesin bilgisi var ve kimsenin kimseye bir bedel ödetmesi ve hesap sorması söz konusu değil” yorumunu yaptı ve şöyle devam etti:

Soylu’nun istifası kabul edilmediğine ve geri döndüğüne göre konuşmayacak. Ama parti içinde, dışında, tabanda bu konu konuşulmaya devam edecek. Gerçeğin yerini söylenti alacak. Unutmamak gerekir ki söylenti kargaşanın ikiz kardeşidir ve sıradan bir söylenti, bazen tehlikeli bir gerçekten daha tehlikeli olabilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Beştepe neden geç tepki verdi”

Yanıt aranan çok soru olduğunu söyleyen Akit yazarı bunlardan bazılarının “ Soylu bu karar öncesi kimlerle konuştu, ne oldu. Beştepe neden bu kadar geç tepki verdi?” olduğunu ifade etti.

AK Parti’de suların durulmayacağı görüşünü dile getiren Dilipak, şöyle devam etti:

Bu tartışmaya doğrudan taraf olmamasına rağmen en fazla tepki alanlar arasında Berat Albayrak ve “Pelikancılar” diye bilinen, bir süre önce Erdoğan’ın da çalışma mekânlarını ziyaret ettiği Sosyal Medya’da trollük yapmakla suçlanan grup da vardı.

Görünen o ki, bu saatten sonra AK Partide sular kolay kolay durulmayacak. “Erdoğan sonrası”nın hesabını yapanlar artık bu konuda bir Soylu gerçeğinin de olduğunu kabul etmeleri gerek. Soylu kalsa da, gitse de, artık “var”! Soylu tabanda da var, teşkilatlarda da var, parti grubunda da var, hem de güçlü bir şekilde. Bu “Erdoğan sonrası” için hesap yapan herkesi ilgilendiriyor. Özellikle de “Karadeniz grubu” içinde bunun bir ayrışmaya sebep olacağı muhakkak. Soylu; babadan, aileden gelen bir siyasi tecrübeye sahip. İçişlerinde valilikler, kaymakamlıklar, Jandarma, Emniyet düzeyinde önemli bir kadroya sahip. Parti tabanında da, teşkilatlarda da.. Soylu’yu içeride tutmak da zor bu saatten sonra, dışarıda bırakmak da. “Erdoğan sonrası”nın hesabını yapan iç ve dış mahfillere dikkat!

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU