372 kişiye 'koronavirüs' soruşturması: 3 tutuklu, 21 adli kontrol tedbiri

314 kişiye manipülatif haber paylaşımı, 7 kişiye yaşlıları rencide etmekten, 9 kişiye karantina şartlarına uymamaktan, 42 kişiye ise stokçuluk yapmak, kaçak veya sahte dezenfektan üretmek, kaçak maske satmak suçlamalarıyla soruşturma açıldı

Fotoğraf: AA

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemlere aykırı davranma, manipülatif haber ve paylaşımı, 65 yaşın üstündeki vatandaşları rencide edici davranışlarda bulunma, stokçuluk, kaçak maske ve dezenfektan gibi nedenlerle cumhuriyet başsavcılıkları tarafından 372 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturmalar kapsamında 3 kişi tutuklandı, 3 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi, 21 kişi hakkında adli kontrole hükmedildi

Yapılan işlemlerde birinci sırayı manipülatif haber ve paylaşımlarda bulunanlar aldı. Bu nedenle 314 kişi hakkında işlem yapıldı, bir kişi tutuklandı.

Tedbirler kapsamında sokağa çıkmaları yasaklanan 65 yaş üstü vatandaşları rencide edici davranışta bulunan 7 kişi hakkında yürütülen soruşturmalarda ise 6 kişi serbest bırakıldı, bir kişi hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Karantina şartlarına uymayanlarla ilgili de Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümleri çerçevesinde yapılan soruşturmalarda 9 kişi hakkında işlem yapıldı. 

Stokçuluk yapan, sahte veya kaçak dezenfektan üreten, kaçak maske satanlar da soruşturmalardan kaçamadı. 42 kişi hakkında bu suçlamayla soruşturma yürütüldü, bu kişilerden 2'si tutuklandı, 3'ü hakkında adli kontrole hükmedildi.

Böylece, başsavcılıkların ülke genelinde 372 kişiye yönelik yürüttüğü soruşturmalarla karantina şartlarına uymama, rencide davranış, manipülatif haber ve paylaşım, stokçuluk, kaçak maske ile dezenfektan gibi nedenlerden dolayı 3 kişi tutuklandı, 3 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi, 21 kişi hakkında adli kontrole hükmedildi. Diğer şüphelilerin bir kısmı serbest bırakıldı, diğerleri hakkında çeşitli kararlar verildi.


AA

DAHA FAZLA HABER OKU