Koronavirüs, dünyanın merakla beklediği Artemis görevini de etkiledi: Ay roketi çalışmaları durduruldu

NASA, Ay'a insanlı dönüş için New Orleans'taki Michoud Montaj Tesisi'nde yapılan devasa roket çalışmasını askıya aldı

Gelecekteki Artemis görevlerinden birini betimleyen görsel çalışma (NASA)

NASA, topluluktaki artan sayıda koronavirüs vakası nedeniyle Artemis insanlı Ay görevi için roket ve kapsül inşa ve test çalışmalarını askıya aldığını açıkladı.

Yönetici Jim Bridenstine perşembe günü, uzay ajansının Space Lunch System (SLS) roketinin inşa edildiği New Orleans'taki Michoud Montaj Tesisi'ni ve yakındaki Stennis Uzay Merkezi'ni kapattıklarını duyurdu.

Bridenstine, "Stennis'teki bu değişiklik merkez çevresindeki toplulukta artan Kovid-19 vaka sayısı, oradaki bir dizi personelin kendini tecrite alması ve Stennis ekibimizde onaylanmış bir vakanın çıkması nedeniyle yapıldı" dedi ve ekledi:

NASA, SLS ve Orion donanımının üretimini ve testini geçici olarak askıya alacak. NASA ve inşaat ekipleri, çalışmaya tekrar devam edileceği zamana kadar tüm donanımı güvenli duruma getirecek düzenli bir kapatma işlemi uygulayacak.

Phys.org'un aktardığına göre SLS, astronotları Ay'a ve ötesine taşıyacak güçlü bir derin uzay roketi, Orion da mürettebat modülü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koronavirüs salgını, ABD'nin 2024'e kadar Ay'a dönme planlarını sekteye uğratabilir.

Bridenstine, "Salgının NASA misyonları üzerinde etkileri olacağını biliyoruz ancak ekiplerimiz tam resmi analiz etmeye ve riskleri azaltmaya çalışırken, önceliğimizin NASA çalışanlarının sağlığı ve güvenliği olduğunun farkındayız" dedi.

Ay'a insanlı dönüş, 2030'larda Mars'a düzenlencek mürettebatlı bir görev için teknoloji test edecek ve uzun süreli bir koloni kuracak Artemis programının ilk bölümü.


Phys.org

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

DAHA FAZLA HABER OKU