“Kara Harp Okulu'nda Atatürk'e saygısızlık” iddiasına Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama

MSB'nin açıklamasında "“İzandan yoksun, art niyetli, tarih ve kültür birikiminden uzak yorum ve yazılar bir kısım medya organında yer bulmuştur" denildi

Fotoğraf: Twitter

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün Kara Harp Okulu’na katıldığı gün okulda geleneksel olarak yapılan törende bu yıl ‘ayağa kalkılmadığı iddiası gündeme geldi. Uygulamanın önceki törenlerle aynı şekilde yapıldığını bildiren Milli Savunma Bakanlığı, geçmiş yılların fotoğraflarını kanıt gösterdi.

Atatürk’ün Kara Harp Okulu’na girdiği 13 Mart, her yıl okulda törenle kutlanıyor. Yoklama yapılırken, Atatürk’ün öğrenci numarası olan 1283’e gelindiğinde öğrenciler topluca ayağa kalkarak ‘İçimizde’ diye yoklama veriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Milli Savunma Üniversitesi’ne bağlanan okulun geleneği bu yıl da devam etti. Atatürk’ün Kara Harp Okulu’na girişinin 121’inci yıldönümü nedeniyle 13 Mart’ta, virüs salgını önlemleri de düşünülerek sınırlı katılımla tören düzenlendi. Atatürk’ün öğrencilik numarası olan 1283 okunduğunda, Harbiyeliler her yıl olduğu gibi ayağa kalkarak bir ağızdan “İçimizde” diye seslendi.

Ancak törende iki sivil ve iki askerin ayağa kalkmamasını “Atatürk’e saygısızlık” olarak basında çıktı.

Görüntü ve yorumların sosyal medyada yayılması üzerine Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaptı.

Uygulamanın önceki törenlerle aynı şekilde yapıldığını bildiren Bakanlık, “Salondaki davetli ve görevliler doğal olarak bu sene de geleneksel yoklama sırasında ayağa kalkmamıştır” açıklamasını yaparken geçmiş yılların fotoğraflarını kanıt gösterdi.

ETc6vUJWoAAeGJC.jpg
Fotoğraf: MSB

Oturanların, “zaten oturmak zorunda olan” albay ve teğmen rütbesindeki öğretmenler olduğunu vurgulayan MSB, “İzandan yoksun, art niyetli, tarih ve kültür birikiminden uzak yorum ve yazılar bir kısım medya organında yer bulmuştur. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin fedakâr mensuplarının moral ve motivasyonunu bozmayı, milletimizin bağrından çıkan ordumuz mensuplarının arasına nifak tohumları ekmeyi amaçlayan bu tür söylemleri şiddetle ve nefretle kınıyoruz” dedi.

ETc6vRFWkAE274J.jpg
Fotoğraf: MSB



Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU