Bıçaklı saldırı iddialarıyla ilgili Payasspor Başkanı Arslan konuştu: Maçtan önce yapılan eş güdüm toplantısında güvenlik tedbirlerinin yetersiz olduğunu bildirmiştik

Tepecikspor ile karşılaştığı maçta Payassporlu futbolcular saldırıya uğradı. Payasspor Kulübü Başkanı Mehmet Arslan, "Olaylar, müsabakanın 15-20. dakikaları arasında gelen yaklaşık 40 kişilik bir grup taraftar tarafından çıkarıldı" dedi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig 2. Grup maçında Büyükçekmece Tepecikspor, sahasında ağırladığı Payasspor'u 3-0 mağlup etti.

Karşılaşmanın bitmesine kısa bir süre kala sahaya giren bir grup taraftar, Payassporlu oyunculara fiziki saldırıda bulundu.

Yaşanan arbedenin ardından soyunma odasına kaçan oyunculara saldırılar burada da devam etti.

Soyunma odasının kırılan camı, futbolculardan Aykut Topal'ın elinde kesiklere neden oldu.

Yaşanan olayın ardından Independent Türkçe'ye konuşan Payasspor Kulübü Başkanı Mehmet Arslan, "Olaylar, müsabakanın 15-20. dakikaları arasında gelen, yaklaşık 40 kişilik bir grup taraftar tarafından çıkarıldı. Bu saldırının daha önceden organize edilmiş bir eylem olduğunu düşünüyoruz. Bizi düşündüren tek şey, güvenlik tedbirlerinin yetersizliğiydi" dedi.

 

Payasspor - Independent Türkçe (1).jpg
Payassporlu futbolcu Aykut Topal / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Asıl tartışmanın maçın uzatma dakikalarının son anlarında başladığını aktaran Arslan, "90+5. dakika bitmek üzereyken gol yedik. Gol olduktan sonra seyirciler sahaya atladı. Hakem gol kararını bile veremedi. Seyirci sahaya girince apar topar oyunu bitirdi. O esnada kalecimiz Suphi Dağ'a bir kişi bıçakla saldırdı. Oyuncularımızdan bir tanesi yumruk yiyerek yere düştü. Olaylar büyüyünce futbolcular koşarak soyunma odasına gitti" açıklamasında bulundu.

 

Payasspor-Independent  Türkçe.jpeg
Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Olayların yatıştığını düşündükleri esnada saldırganların soyunma odasını bastıklarını anlatan Arslan, şu ifadeleri kullandı:

Saldırganlar bu defa soyunma odasının kapısına dayandı. Bu esnada içeri girmemeleri için kapıyı tutan oyuncumuzun elleri kırılan camdan parçalandı. Taraftarlarımızda herhangi bir yaralanma yok. Onlara fiziki müdahalede bulunamadılar ancak çok sayıda yabancı cisim atıldı.

 

InkedPayasspor Suphi Dağ- Independent Türkçe (4).jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe

 

"Güvenlik tedbirlerinin yetersiz olduğunu bildirmiştik"

Karşılaşmadan önce düzenlenen eş güdüm toplantısında emniyet birimlerine güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu ilettiklerini söyleyen Arslan, şöyle konuştu:

Zaten görüntülerde var. 4-5 güvenlik görevlisi ile 4 ya da 5 polis memuru var. Resmi güvenlik sayısı gerçekten azdı. Eş güdüm toplantısında bizzat emniyet müdürlüğü tarafından verilen rakam 22, güvenlik personeliyle birlikte 42 olması gerekiyordu. Ancak bizim gördüğümüz 5 güvenlik görevlisi vardı. Polis sayısı doğrudur fakat biz stadın içinde 22 kişi görmedik.

 

InkedPayasspor Suphi Dağ hastane raporu - Independent Türkçe (6).jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Tepecikspor'la daha önceden herhangi bir sürtüşmeleri olmadığını ve yaşananlara anlam veremediğini dile getiren Arslan, "Tepecikspor yöneticilerinin hakkını yiyemem onlar müdahale ettiler sağolsunlar. Fakat anlamlandıramadığımız şu; zaten maç 3-0 bitmiş, kazamışlar. Maç içerisinde en ufak bir sözlü tartışma bile yaşanmamış. Normal seyrinde devam etmiş ama son dakikalarda anlayamadığımız şekilde üzerimize bir saldırı oldu. Kesinlikle daha önceden en küçük bir sürtüşmemiz olmadı. Zaten onların taraftarı Payas'a daha önce hiç gelmedi. Bizim taraftarımız da ilk kez oraya gitti. Zaten biz o statta daha önce birçok kez maç oynadık ve bize de çok yardımcı oldular. Diğer İstanbul takımlarıyla o statta oynadık ve en ufak bir olayla karşılaşmadık" açıklamasında bulundu.

 

InkedPayasspor Aykut Topal- Independent Türkçe (2).jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe​​​​​​​

 

Türkiye Futbol Federasyonu ile irtibat kurduklarını belirten Arslan, "3 oyuncunun darp raporu ve şikayet dilekçeleri var. Gerekli evrakları hazırlayarak dosyamızı oluşturuyoruz" diyerek, gerekli tüm yasal işlemlerin yapılacağını söyledi.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU