Soylu: Teröristleri öldürüyoruz, milletvekilleri cenazelerine gitsinler de görelim

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açlık grevi yapan HDP'li Leyla Güven hakkında da konuştu: Şu anda kimin umurunda, terörist başı. Onun için açlık grevi de yapan güya sözde eski bir milletvekili… 

Süleyman Soylu - İçişleri Bakanı / Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul’da muhtarlarla buluşmasında konuştu. Soylu’nun hedefinde HDP vardı.  

“Hadi gitsinler de görelim”

İçişleri Bakanı 87 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’i ve destek verenleri eleştirdi, Türkiye'nin karıştırılmaya çalışıldığını söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Terörist başı, şu anda kimin umurunda, terörist başı. Onun için açlık grevi de yapan güya sözde eski bir milletvekilinin evine gidip, onunla beraber nöbet tutmaya çalışıyorlar. Yani işi tekrar etnik köken üzerinden nasıl hareketlendirilir, onlar eski zamanlardaydı. Şimdi teröristler ölüyor, öldürüyoruz teröristleri. Cenazelerine gitmeye çalışıyor milletvekilleri, hadi gitsinler de görelim bakalım, hadi gitsinler”

Soylu, HDP’nin Mardin seçim bürosu açılışı ile ilgili de konuştu:  

"Dün Mardin'de 300-500 kişiyle, güya aday açıklayacaklar HDP'ciler, 'PKK'nın siyasi kolu' diyorum onlara, hala kafaları, birilerinin talimatlarıyla aynı nokta üzerinden devam ediyor. Gerilla marşı okuyorlar, biz gereğini yerine getiriyoruz ya şimdi, öbür taraftan milletimizi orada birtakım şeylere çağırıyorlar.”

DAHA FAZLA HABER OKU