Kışanak ve Tuncel’e 14’er yıl hapis cezası 

Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'a "örgüt üyeliği " ve "örgüt propagandası” suçlamalarıyla 14 yıl 3 ay, DBP Eş Başkanı Sebahat Tuncel'e ise aynı gerekçe ile 15 yıl hapis cezası verildi

Fotoğraf: AA

Yerine kayyum atandıktan sonra 31 Ekim 2016’da tutuklanan Gültan Kışanak ve 6 Kasım 2016'da tutuklanan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in yargılandıkları davadan karar çıktı.

2016 yılının Ekim ayında tutuklanan Gültan Kışanak hakkında 240, Kasım ayında tutuklanan Sebahat Tuncel için de 145 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

"Örgüt kurmak ve yönetme", "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak" ve "örgüt propagandası yapmak" suçlarından haklarında dava açılan Kışanak ve Tuncel'in davaları "güvenlik" gerekçesiyle Malatya'da görülüyordu.

Mahkemede hazır bulunan Gültan Kışanak son savunmasını yaptı. Kandıra Cezaevinde tutuklu bulunan Sebahat Tuncel ise sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılamayacağını içeren dilekçeyi mahkemeye sundu.

Duruşma sonunda mahkeme, Kışanak'a, “örgüt üyeliği” suçundan 11 yıl 3 ay, “örgüt propagandası” suçundan ise 3 yıl hapis cezası verdi.

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'e ise “örgüt üyeliği” suçundan 9 yıl 9 ay, “örgüt propagandası” suçundan ise 5 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, Kışanak ve Tuncel hakkında açılan dava dosyası, güvenlik gerekçesiyle nakli konusunda Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderilmiş, talebi değerlendiren Yargıtay 5. Ceza Dairesi, dosyanın Malatya Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar vermişti.

DAHA FAZLA HABER OKU