Kızılay Denetleme Kurulu'ndan Kınık yönetimine raporla eleştiri: Kurbanların belgesini vermedi

Kızılay Denetim Kurulu tarafından yapılan kurum içi incelemede Kerem Kınık yönetimini zorlayacak tespitler yer aldı. Hazırlanan raporda 2018 kesilen kurbanların akıbetine dair belgelerin verilmediği, personel ve bina kiralamaya dair soruların yanıtlanmadı

Kızılay Denetleme Kurulu'ndan Kerem Kınık yönetimine ciddi eleştiriler geldi / Fotoğraf: AA

Sözcü Gazetesi’nden Ali Ekber Ertürk imzasıyla yayınlanan haberde Kızılay Denetleme Kurulu’nun kurum içi yaptığı tespitlere dair iddialar yer aldı.

Habere göre Kızılay yönetimi, Denetim Kurulu’nun rapor hazırlamak üzere istediği, kurbanların akıbeti personel ve bina kiralamaya ilişkin sorularını yanıtlamadı. Hazırlanan rapor işleme konulmadı.

Raporda inceleme yapan heyetin talep ettiği belgelerin verilmediği kaydedildi.

Yönetim tarafından işleme konulmayan raporun, eski yöneticiler tarafından yapılan suç duyurusunda da yer aldığı bildirildi.

İşte, 7 Nisan'da yapılan Genel Kurul'dan önce hazırlanan 4 Nisan 2019 tarihli rapordan bazı bölümler:

“Kurbanların akıbeti belli değil”

2018'deki kurban kesim kampanyamızın yurtiçi ve yurtdışı kurban hisselerinin nerede, ne zaman kesildiğiyle ilgili olan dosyayı incelemek istediğimizde, dosyanın halen kapanmadığı, kesilen kurban etlerinin halen kavurma yapılmadığı ve dağıtımının sağlanmadığı öğrenilmiş olup bu tarihe kadar konu ile ilgili yönetim kararı ve belgeler iletilmediği için inceleme yapılamamıştır.

koyun.jpg
Kızılay'ın 2018'de kestiği kurban hisselerinin belgelerini vermediği öne sürüldü / Fotoğraf: AA

 

İhtiyaç olmadığı halde personel alındığı iddiası

Raporda güçlü bir insan kaynakları yapısı olduğu halde, özel bir şirket ile sözleşme yapılarak, daha sonra 2 milyon lira civarında yüksek meblağda ödeme yapıldığı karşılığında sulh ibra yoluna gidilmesinin zarara yol açtığı belirtildi.

Yüksek bedellere yeni yerler kiralandı

Raporda Kızılay’ın yeterli sayıda gayrimenkulü olmasına rağmen, yüksek meblağlar ödenerek yeni yerlerin kiralanmasının tasvip edilmediği belirtildi.

CHP Milletvekili konuyu Meclis gündemine taşıdı

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, konuyu Meclis gündemine getirerek “Cumhurbaşkanı'nın bir an önce Kızılay'ı incelemesi için Devlet Denetleme Kurulu'nu harekete geçirmeli” dedi.

 

Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU