Mahsun Kırmızıgül, valilik önünde kendini yakan baba hakkında konuştu: Bu ülkeyi soyan gözü doymazlar, bu garibana iyi bakın…

Şarkıcı ve yönetmen Mahsun Kırmızıgül, ekonomik sıkıntılar çeken Adem Yarıcı'nın Hatay Valiliği önünde kendini yakmasıyla ilgili olarak "Yazıklar olsun böyle düzene" açıklamasını yaptı

Fotoğraf: Gökhan Aklan/ İHA

Ekonomik problemleri nedeniyle Hatay Valiliği önünde kendini yakan ve hastaneye kaldırılırken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Adem Yarıcı hakkında şarkıcı ve yönetmen Mahsun Kırmızıgül de bir paylaşımda bulundu. 

Twitter hesabından açıklama yapan Kırmızıgül, “Çocuklarına ekmek götüremeyen çaresiz baba kendini yakarak öldürmüş. Yazıklar olsun böyle düzene. Bu ülkeyi soyan gözü doymazlar, bu garibana iyi bakın. Bu babanın adı Adem Yarıcı” ifadelerini kullandı. 

 

Ne olmuştu? 

7 Şubat’ta Hatay Valiliği önüne gelerek “Çocuklarım aç, iş istiyorum anlamıyor musunuz?” diyerek kendini yakan Yarıcı’ya polisler, yangın tüpleriyle müdahale etmişti. 

Mersin Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Yarıcı, kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmişti. 

Hatay Valiliği, olayla ilgili yaptığı açıklamada Adem Yarıcı’nın eşinden boşandığını, uzaklaştırma cezası aldığını, psikolojik sorunları olduğunu ve daha önce de kendini yakma teşebbüsünde bulunduğunu belirtti.

Valilik açıklamasına göre Yarıcı’nın iki çocuğu var ve sosyal hizmetlerden sosyal ekonomik destek yardımı, çocukları için şartlı eğitim yardımı ve şartlı sağlık yardımı alıyorlardı. 
 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU