Google'a erişim sorununa Türk Telekom'dan açıklama: Siber saldırı ile ilgili

Google arama servisi başta olmak üzere pek çok Google uygulamasına erişilemiyor, eş zamanlı olarak Türk Telekom servislerinde de sorun yaşanıyor

Fotoğraf: Pixabay

Türkiye genelinde Google servisleri dahil bir çok internet sitesi ve uygulamalarına erişim sorunu yaşanıyor.

Sorunun sebebinin Türk Telekom alt yapısı olabileceği ve siber saldırı ihtimali olabileceği belirtiliyor.

Son aylarda Google servislerine ilişkin Türkiye'de yaşanan sorunların sayısı önemli bir artış kaydetmişti. 

Bugün (20 Ocak) sabah saatlerinde başlayan yerel sıkıntılar, akşam saatlerine doğru Türkiye geneline yayıldı.

Türk Telekom servislerine ilişkin de çok sayıda şikayet sosyal medyaya yansıdı.

Türk Telekom konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında "Söz konusu erişim aksaklıkları, dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildiği ‘Siber Saldırı’ ile ilgili olup, saldırılar bu kez Türk Telekom’un DNS’lerine yönelik yapılmaktadır" ifadesi kullandı. 

Açıklamanın tamamı şu şekilde: 

20 Ocak 2020 Pazartesi günü internet erişiminde yaşanan problemlere dair, Türk Telekom olarak halkımızı ve paydaşlarımızı bilgilendirme sorumluluğumuz çerçevesinde açıklama yapılması gereği doğmuştur.

Söz konusu erişim aksaklıkları, dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildiği ‘Siber Saldırı’ ile ilgili olup, saldırılar bu kez Türk Telekom’un DNS’lerine yönelik yapılmaktadır.

Türk Telekom’un alanında yetkin siber güvenlik uzmanları, saldırıları bertaraf etmek, yurt içi ve yurt dışı internet trafiğini normal seyrinde devam ettirmek için yoğun bir çalışma içerisindedir.

Türkiye’nin en büyük Siber Güvenlik Merkezine sahip olan Türk Telekom’un, gerekli önlemleri alarak, kullanıcılarımızın bu saldırılardan etkilenmemesi için çalışmalarını sürdüğünü kamuoyunun bilgisine sunarız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU