Libya'nın Ankara Büyükelçisi: Askeri destek, Libya halkına bir zarar anlamına gelmez

Libya'nın Ankara Büyükelçisi Büyükelçisi Abdurrezak Muhtar Ahmed Abdülkadir, “Libya-Türkiye İlişkileri" panelinde konuştu

Fotoğraf: AA

Libya'nın Ankara Büyükelçisi Abdurrezak Muhtar Ahmed Abdülkadir, Türkiye'nin ülkesine askeri desteğine ilişkin, "Askeri destek, Libya halkına bir zarar anlamına gelmez. Libya'nın hava savunma, özel eğitim, uzmanlığa ihtiyacı var. Savaşçılarımızı destekleyecek yeterli yerel personelimiz var" dedi.

Büyükelçi Abdülkadir, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde (AYBÜ) "Libya'nın Dünü, Bugünü ve Geleceği, Libya-Türkiye İlişkileri" paneli sonrasında konuştu.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye-Libya ilişkilerinin yüzyıllara dayandığını belirten Abdülkadir, Türkiye'nin Libya halkının her zaman yanında olduğunu söyledi.

Libya'ya Türk askerinin gönderilmesine değinen Abdülkadir, "Libya'nın hava savunma, özel eğitim, uzmanlığa ihtiyacı var. Savaşçılarımızı destekleyecek yeterli yerel personelimiz var" dedi.

Abdülkadir, Türkiye'nin askeri desteğinin Libya halkının yararına olacağından şüphe etmediğini kaydederek, "Askeri destek, Libya halkına bir zarar anlamına gelmez, bu destek güvenliği ve istikrarına da yardımcı olacaktır. İki ülke sadece dost değil aynı zamanda kardeştir. Kıbrıs meselesinde ihtiyacı olduğunda Türkiye'yi destekleyenlerden biri de Libya'ydı, Türkiye de ihtiyaç duyduğumuz anda bize cevap veriyor" ifadelerini kullandı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU