Marvel filmlerini eleştiren Scorsese’ye kızından ilginç hediye

Scorsese’nin kızı babasının Noel hediyeleri için Marvel temalı hediye paketleri tercih etti

Marvel filmlerini sinema filmi olarak görmeyen” usta yönetmen Martin Scosese’ye kızından imalı bir hediye geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Empire’a ekimde verdiği röportajla bir anda “Marvel filmleri sinema mı değil mi?” tartışmasının fitilini ateşleyen Scorsese’ye hak verenler de olmuş, süper kahraman filmlerinde yer almış yönetmen ve oyuncularsa ünlü yönetmeni eleştirmişti. Ancak kuşkusuz Scorsese’ye en büyük tepki Marvel hayranlarından gelmişti.

Ünlü yönetmenin kızı dumanı üstünde tüten tartışmayı ilginç bir şekilde yeniden gündeme getirdi. Kendisi de sektörün içinden bir oyuncu olan Francesca Scorsese'nin, babasının Marvel filmlerine ilişkin fikirlerine “esprili” bir yanıtı vardı.

Francesca Scorsese, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda babasına vereceği Noel hediyeleri için Marvel temalı hediye paketleri seçtiğini söyledi.

francesca-scorsese-marvel.jpg
(Francesca Scorsese Instagram)

 

Francesca Scorsese, “Bakın babamın Noel hediyelerini nelerle paketliyorum” diye yazdı.

Martin Scorsese, Marvel filmleriyle ilgili şunları söylemişti:

Bu filmleri seyretmiyorum. Denedim. Ama bu sinema değil. Dürüstçe söylemek gerekirse bunları benzetebildiğim en yakın şey oyuncuların tüm koşullara rağmen yapabileceklerinin en iyisini yaptıkları tema parkları. Bu, insanların duygularını, psikolojik tecrübelerini başka bir insana aktarmaya çalıştığı türden bir sinema değil.

Scorsese’nin bu sözleri üzerine Galaksinin Koruyucuları (Guardians of the Galaxy) serisinin ve 2021’de vizyona girecek The Suicide Squad’ın yönetmeni, Avangers: Sonsuzluk Savaşı (Avengers: Infinity War) ve Avengers: Endgame’in yapımcılarından James Gunn “hayal kırıklığına uğradığını” vurgulamış, Marvel evreninin Iron Man’i Robert Downey Jr., yönetmenin eleştiride bulunmaya hakkı olduğunu söylemişti.

Thor filmiyle Marvel evrenine adım atan Natalie Portman, “sinemanın her türüne yer var” derken, Disney CEO’su Bob Iger, Marvel filmlerine yönelik olumsuz yorumları “saygısızlık” diye nitelemişti. Scorsese’ye en büyük destek bir başka usta yönetmen Ford Coppola’dan gelmişti. Francis Ford Coppola süper kahraman filmlerini “değersiz” diye tanımlamıştı.

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU