Emeklilik Reformu protestolarına Paris Operası balerinlerinden destek

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un emeklilik reformuna karşı yapılan greve Paris Operası'nın bale sanatçıları da dahil oldu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un emeklilik reformuna karşı düzenlenen greve Paris Operası'nın bale sanatçıları da dahil oldu.

Tükenmez Haber'e göre, Fransa’nın en önemli sendikalarından Genel İş Konfederasyonu’nun (CGT) çağrısıyla başlayan emeklilik reformu karşıtı greve Paris Operası sanatçıları da katıldı.

 

afp1.jpg
Emeklilik reformunun duyurulmasının ardından ülkede yıllardır ilk kez büyük sendikal eylemler gerçekleştiriliyor (AFP)

 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, büyük tepki çeken emeklilik reformundan geri adım atmazken, yüz binlerce kişinin katıldığı greve destek veren Paris Operası sanatçılarının performansı sosyal medyada yayıldı.

 

afp2.jpg
Geniş çaplı grev ve eylemlerin düzenlenmesinin ardından yakın zamanda reformdan sorumlu bakan Delevoye istifa ettiğini açıklamıştı (AFP)

 

Yeni emeklilik düzenlemesiyle birlikte farklı mesleklerin özelliklerine göre belirlenmiş 42 emeklilik türü ortadan kaldırılarak, aşamalı olarak tek tip emekliliğe geçilecek.

Emeklilik yaşını 62 olarak tutuyor görünen düzenlemede, emeklilik maaşının tamamını almak isteyen işçiler 64 yaşına kadar çalışmak zorunda kalacak.

DAHA FAZLA HABER OKU