Cumhuriyet gazetesi çalışanları, Akit TV'deki "Birer el bombası atalım" sözlerine tepki gösterdi

Eylemde gazete çalışanları adına basın açıklamasını okuyan Hazal Ocak, Fatin Dağıstanlı'nın sözlerinin katliam çağrısı olduğunu ancak savcıların harekete geçmediğine vurgu yaptı

Fotoğraf: Independent Türkçe

Akit TV sunucusu Fatin Dağıstanlı, Cumhuriyet gazetesinin "Şeriat Çalıştayı" manşetiyle ilgili konuşurken, "Hep birlikte toplanıp Cumhuriyet gazetesi önüne bir el bombası atalım” dedi. Dağıstanlı'nın sözleri tepkiyle karşılanırken, Cumhuriyet gazetesi çalışanları da gazete binasının önünde eylem yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eylemde gazete çalışanları adına basın açıklamasını okuyan Hazal Ocak, Fatin Dağıstanlı'nın sözlerinin katliam çağrısı olduğunu ancak savcıların harekete geçmediğini belirterek, gazetenin yazarlarının bombalı ve silahlı saldırılar sonucunda öldürüldüğünü ancak Cumhuriyet'in hiçbir zaman susmadığını ifade etti.

Basın açıklamasında okunan metinde şu ifadeler yer aldı:

Bizler, Cumhuriyet gazetesi emekçileri olarak tehditlere boyun eğmediğimizi bir kez daha ilan etmek için bugün burada bir aradayız.

Bilindiği gibi, Akit TV adlı kanalın Fatin Dağıstanlı adlı sunucusu, 20 Aralık’ta gazetemizde Işık Kansu imzasıyla yayımlanan “Şeriat Çalıştayı” başlıklı manşet haberi hedef almış ve “Hep birlikte toplanıp Cumhuriyet’in önüne bir el bombası atalım” demiştir. Derhal soruşturma başlatması gereken savcılar ise bu katliam çağrısını seyretmekle yetinmiştir.

Cumhuriyet gazetesi 95 yıllık tarihinde birçok kez gerici odakların hedefi olmuş, yazarları Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy, Onat Kutlar, Bahriye Üçok ve Cavit Orhan Tütengil bombalı ve silahlı saldırılar sonucu katledilmiş, çalışanları hapsedilmiş ve sayısız davayla karşı karşıya bırakılmış ancak hiçbir zaman susmamıştır. Bundan sonra da susmayacaktır.

Cumhuriyet gazetesi sahipsiz değildir.

Cumhuriyet gazetesi gerçekleri yazmaya devam edecektir.


 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU