Kamuoyu yoklamaları Bolsonaro’ya verilen desteğin giderek azaldığına işaret ediyor

Cuma günü yayımlanan ankette Jair Bolsonaro’ya verilen desteğin giderek azaldığı belirtildi

Bolsonaro daha önce Hollywood yıldızı Leonardo DiCaprio'yu Amazon yangınlarını finanse etmekle suçlamıştı (Reuters)

Brezilya’da cuma günü yayımlanan CNI/Ibope’nin anketi Devlet Başkanı Bolsonaro’ya verilen desteğin giderek azaldığını gösteriyor. Reuters’ın aktardığına göre agresif siyaset tarzı ve zayıf ekonomik toparlanmanın Bolsonaro’nun popülaritesi üzerinde etkili oldu.

Eylülde hükümetin “iyi” olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 31’ken bu sayının yüzde 29’a düştüğü ve “kötü” olduğunu düşünenlerin oranınınsa yüzde 34’ten yüzde 38’e çıktığı belirtildi.

Brezilya merkezli danışmanlık şirketi Capital Politico’nun başkanı Leonardo Barreto, “Bolsonaro’nun popülaritesindeki devam eden düşüş kendi eseri. Yönetme ve iletişim kurma biçimi çok agresif ve başkanın etrafında çok fazla gürültü oluşmasına neden oluyor” ifadelerini kullandı. 

Barreto buna ek olarak anketin 5-8 Aralık’ta gerçekleştirildiğini yani son dönemde gerçekleşen ekonomik toparlanmanın etkisinin tam olarak bilinmediğini söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayrıca Bolsonaro’nun oğlu Senatör Flavio Bolsonaro hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturmasının da devlet başkanının popülaritesini belirleyen temel faktörlerden biri olabileceği belirtildi.

Bolsonaro yakın zamanda yerlilerin yaşadığı koruma alanlarına dair aldığı kararlarla gündeme gelmişti. Aşırı sağcı devlet başkanı koruma alanlarının tarıma, madenciliği ve çiftçiliğe açılmasına izin veren yasanın hazır olduğunu belirtmişti. 

Öte yandan yerli hakları savunucularıysa Bolsonaro’nun göreve gelmesinden bu yana yerlilere karşı gerçekleştirilen saldırıların sayısında belirgin bir artış olduğunu ve koruma alanlarının bu tip faaliyetlere açılmasının gerilimi artırdığını ifade etmişti. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU