Kırıkkale Üniversitesi’nden Arapça İstiklal Marşı açıklaması: Yabancı öğrencilerin manasını idrak etmesi amacıyla…

Eleştirilerin hedefi olan yönetim, üniversitenin ve şehrin itibarını zedelemeye yönelik maksatlı yayınlar yapıldığını öne sürdü

Kırıkkale Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Dünya Arapça Günü etkinliğinde İstiklal Marşı Arapça okundu.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla birlikte İstiklal Marşı'nın Arapça okunması tepkilere neden oldu.

Kırıkkale Üniversitesi gelen tepkiler üzerine açıklama yaptı.

Rektörlükten açıklamasında İstiklal Marşı'nın ilk önce Türkçe olarak okunduğu ardından “yabancı öğrencilerin manasını idrak edebilmesi amacıyla Arapça’ya çevrildiği” belirtildi.

Açıklama şöyle:

UNESCO tarafından ilan edilen Dünya Arapça Günü çerçevesinde Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Arapça Mütercim-Tercümanlık Bölümü öğrencilerimiz tarafından bir etkinlik gerçekleştirilmiş ve söz konusu etkinlikte saygı duruşunun akabinde İstiklal Marşımız Türkçe olarak büyük bir coşkuyla okunmuştur. Ardından günün anlamına uygun olarak ve programa katılan yabancı öğrencilerin manasına idrak etmesi amacıyla İstiklal Marşımız bir öğrencimiz tarafından Arapçaya çevrilmiştir. Sosyal medyada Üniversitemize ve bu programa ait olmayan görüntüler yayınlanarak İstiklal Marşımızın Arapça olarak okunduğu iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Üniversitemiz ve şehrimizin itibarını zedelemeye yönelik bu maksatlı yayınları şiddetle kınıyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU