Xabi Alonso vergi kaçırma suçlamasından beraat etti

Madrid Mahkemesi, vergi kaçırmakla suçlanan eski futbolcu Xabi Alonso hakkında beraat kararı verdi

Xabi Alonso / Fotoğraf: AFP

Profesyonel futbolculuk döneminde, 2010, 2011, 2012 yıllarında gelir vergisinde usulsüzlük yaptığı iddiasıyla savcılık tarafından 3 farklı suçtan hakkında 2,5 yıl hapis cezası talep edilen Xabi Alonso, beraat etti. 

Mahkeme, Alonso ile birlikte sanık olan diğer iki mali danışmanın yöneltilen suçlamalarda cezai sorumlulukları bulunmadığına kanaat getirdi.

Savcı, eski futbolcu Alonso'nun imaj haklarından elde ettiği gelirlerinden vergi kaçırdığını iddianamesinde ileri sürmüş ve yargılanan 3 sanığın her birinin 4 milyon euro ödemesini ve vergi dairesine de toplamda 2 milyon 32 bin 845 euro yatırılmasını talep etmişti.

İspanya'da futbolculara yönelik vergi kaçırma iddiaları son yıllarda sıkça gündeme gelirken, şimdiye kadar vergi kaçırma suçlamalarını kabul etmeyerek, anlaşma yolunu kabul seçmeyerek mahkemeye giden sadece Xabi Alonso olmuştu.

Real Sociedad kulübünün altyapı takımının antrenörlüğünü yapan Alonso, mahkemedeki ifadesinde "Hiçbir şeyi, asla gizlemeden, her zaman açık ve şeffaf oldum. Üzerime düşen vergiyi her zaman ödedim. Yapmamam gereken bir şeyi yaptığımı asla düşünmedim ve düşünmüyorum" demişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kariyeri boyunca İspanya'da Real Madrid, Real Sociedad, Eibar, İngiltere'de Liverpool ve Almanya'da Bayern Münih takımlarında forma giyen Xabi Alonso, toplamda çıktığı 689 maçta, 43 gol, 58 asistlik performans sergiledi.

İspanya'da Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Xavier Mascherrano, Angel Di Maria, James Rodriguez, Neymar, Gerard Pique, Fabio Coentrao, İker Casillas, Alexis Sanchez, Luka Modric, Radamel Falcao ve teknik direktör Jose Mourinho gibi futbol dünyasından çok sayıda ünlü isim vergi kaçırmaktan para cezası almıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU