Akit yazarı: Maalesef yürekli savcı Ferhat Sarıkaya hâlâ cezaevinde

Karahasanoğlu: Kıldan tüyden beyanlarla, kendisini cezaevinden çıkartan birçok FETÖ’cü var iken...

Fotoğraf: AA

Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, itirafçı savcı Ferhat Sarıkaya’nın hâlâ cezaevinde olmasından dolayı üzüldüğünü söyledi.

Karahasanoğlu, bugünkü köşe yazısında dün vefat eden eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ı yazdı. Karahasanoğlu, yazısının bir bölümünde Hakkâri'nin Şemdinli ilçesindeki Umut Kitabevi'nin bombalanmasından sonra hazırladığı iddianame ile gündeme gelen Ferhat Sarıkaya’yı yazdı.

Sarıkaya, bu iddianameye Büyükanıt’ı da dahil etmişti.

Karahasanoğlu’nun yazısının ilgili kısmı şöyle:

FETÖ ile küçük de olsa bağı olanlar içinde, tek yürekli savcı Şemdinli İddianamesi’ni hazırlayan Ferhat Sarıkaya çıktı.. Onun verdiği bilgi kadar, başka hiçbir kişinin, bu yapı hakkında samimi beyanda bulunduğunu görmedim.. Kıldan tüyden beyanlarla, kendisini cezaevinden çıkartan birçok FETÖ’cü var iken, maaelesef o savcı, şimdi hâlâ cezaevinde..

Ferhat Sarıkaya hakkında: “Paralel örgüt” istedi, soruşturma açtı, Enver Arpalı intihar etti

 Eski savcı Ferhat Sarıkaya, Hakkâri'nin Şemdinli ilçesindeki Umut Kitabevi'nin bombalanmasından sonra hazırladığı iddianameyle gündeme gelmişti. Sarıkaya, iddianamede o dönem Genelkurmay Başkanı olmaya hazırlanan Yaşar Büyükanıt'ın ismini geçirmişti. Sarıkaya, Büyükanıt'ın ismini Büyükanıt’ın dosyaya dahil edilmesini daha sonra davaya bakan ve darbe girişimi sonrasında tutuklanan Yargıtay üyesi Hâkim İlhan Kaya’nın istediğini söylemişti. Sarıkaya, İlhan Kaya’nın kendisine Fethullah Gülen'in “Böyle bir kahraman çıkmış, kendisine ve ailesine ölünceye kadar bakılacak, bu da size bir vasiyetimdir” dediğini söylemişti.

Ferhat Sarıkaya, 12 yıl önce, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi genel sekreteri Enver Arpalı'nın cezaevinde intihar etmesine yol açan "yolsuzluk" soruşturmasını da "paralel örgüt tarafından organize edildiğini" söylemişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU