Göç idaresi memuru, sınır dışı tehdidiyle 7 yıl boyunca tecavüz ettiği göçmen kadını defalarca hamile bıraktı

Avukat, “Müvekkilimin tercih şansı vardı:Ya ICE'yle işbirliği yapacaktı ya da ailesiyle beraber sınır dışı edilecekti” dedi

ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nı ve Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi'ni sanık koltuğuna oturtan dava, 10 milyon dolar tazminat talep ediyor (Reuters)

Honduraslı bir kadın, eğer yaşadıklarını anlatırsa kendisini sınırdışı etmekle tehdit eden ABD'li bir göçmenlik memuru tarafından yedi yıl boyunca defalarca tecavüze uğradığını iddia etti.

Davada adı "Jane Doe" olarak geçen kadın, kürtajla sonlanan üç hamilelikle sonuçlanan bu saldırılara ve yaşadığı psikolojik travmaya karşılık ABD hükümetinden 10 milyon dolarlık tazminat talep ediyor.

Associated Press'e konuşan Connecticut'lı kadının avukatı George Kramer, “Müvekkilimin tercih şansı vardı: Ya ICE'yle işbirliği yapacaktı ya da ailesiyle birlikte sınır dışı edilecekti. Çok kırılgan bir psikolojik durumda. Yalnızca maruz kaldığı fiziksel ve duygusal hasara karşılık tazminat talep etmiyor, aynı zamanda göçmenlerin ABD'de kalıp kalamayacağı konusunda tam yetki sahibi olanların ICE'yle işbirliği yapmak zorunda kalan diğer insanlara karşı tavrını da değiştirmek istiyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Davaya göre kadın, ICE çalışanı Wilfredo Rodriguez'le ilk defa 2006'da, kardeşi ABD'ye yasadışı yollarla girerken tutuklandığında tanıştı. The Independent'a konuşan bir ICE sözcüsü, Rodriguez "birkaç yıldır ICE çalışanı olarak görev yapmıyor ve mevcut bir çalışan da değil" dedi. Sözcü, devam eden dava sürecine dair açıkça yorum yapılmaması gerektiğini belirten idari politikaya değinerek dava hakkında daha fazla konuşmayı reddetti.

O günlerde, Rodriguez kadının da yasadışı göçmen olduğunu öğrendi ve kadına eğer sınır dışı edilmek istemiyorsa, göçmenlik idaresi için muhbirlik yapması gerektiğini söyledi. Davaya göre Doe bunu yaptı, ancak bir yıl sonra bir motelde Rodriguez'in cinsel saldırısında uğradı.

 

 

Mahkeme belgelerinde, Rodriguez'in kendisinden “çapkın” diye bahsettiği ve kadına ailesinin sınır dışı edilmemesinin tek nedeninin kendisi olduğunu söylediği belirtiliyor. Devam eden saldırılar mahkeme belgelerine göre üç gebelikle sonuçlandı.

Mahkeme belgelerine göre, Rodriguez daha sonra kadına birimden ayrılacağını söyledi, ama saldırıları kimseye anlatmaması konusunda uyardı, yoksa "o ve ailesi bunun hesabını verecekti".

Rodriguez'in kendisini temsil etmesi için bir avukat tutup tutmadığı ilk anda belli değildi. The Independent'ın İç Güvenlik Bakanlığı'na gönderdiği açıklama isteğiyse cevapsız bırakıldı.

ABD'li avukatın Connecticut'taki ofisi, dava hakkında yorum almak için irtibata geçildiğinde cezai suçlamaların dikkate alınıp alınmayacağı konusunda yorum yapmaktan kaçındı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren:  Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU