Akıncı: Düşüncemi söylediğim için küfreden de oldu, ölümle tehdit eden de

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna düzenlediği Barış Pınarı Harekatı'nı eleştirdiği için ölüm tehdidi aldığını söyledi

Fotoğraf: AA

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, kendisine yönelik ölüm tehdidi ve hakaret içeren paylaşımlar nedeniyle polise başvuruda bulundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ölüm tehditlerini Türkiye'nin Suriye operasyonu ile ilgili yaptığı açıklama nedeniyle aldığını açıkladı. 

KKTC Cumhurbaşkanlığı  Akıncı'ya yönelik ölüm tehdidi ve hakaret içeren mesajlar gönderenlerin isimlerinin yer aldığı bir listeyi Polis Genel Müdürlüğüne teslim etti.
 

AW831625_02.jpg
Fotoğraf: İHA


Konuyla ilgili açıklama yapan Akıncı, "Birkaç gün önce yaptığım açıklamalarla belirttiğim görüş ve düşüncelerim karşısında fikir yerine küfretmeyi seçen ve bunu ölüm tehditlerine kadar vardıranlar olmuştur" dedi.

Akıncı "Bu topraklarda fikirlerin özgürce ifade edilmesi taviz vermeyeceğimiz temel ilke olmaya devam edecek" diye konuştu:

Küfür ve tehdide yönelenlere karşı aynı üslubu kullanmamız ise asla düşünülmemelidir. Bana güven duyan ve ilk andan itibaren dayanışmasını gösteren herkese bir kez daha teşekkür ederim. Bu vesileyle, yaşananlar bizleri ne kadar rencide ediyor olsa da yazı ve söylemlerimizde, hepimizin düzeyli üslubunu korumasının önemini bir kez daha hatırlatmak isterim.

Başsavcı: Tüm hassasiyetimizle çalışacağız

Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu, konuya ilişkin kendileri tarafından halihazırda başlatılan bir çalışma bulunduğunu, bugün verilen dosyanın da eklenerek gereğinin süratle yapılacağını belirtti.

Başsavcı Behiç Öztürk de, “Tüm hassasiyetimizle çalışacağız” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polis Genel Müdürlüğü ile Başsavcılığa bugün teslim edilen dosyanın bir kopyası Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliğine de iletildi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Suriye'ye yönelik başlatılan operasyona ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "1974’te biz adına Barış Harekatı desek de bu bir savaştı ve akan da kandı. Şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır" demişti.

Bu açıklaması sonrası hedef alınan Akıncı, "Şahsım için kullanılan haksız ve yaralayıcı ifadeleri esefle karşılıyor, sahiplerine iade ediyorum. Barış istemenin suçlanıp karalanması kime ne kazandırır?" ifadelerini kullanmıştı.

Akıncı gelen tepkilere, "Barışı savunmak ne zamandan beri suç oldu? Bu istemin suçlanıp karalanması kime ne kazandırır?" sorusuyla karşılık vermişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU