Esad güçleri Türkiye sınırına 6 kilometre yaklaştı

SDG ile yapılan anlaşma sonrası kuzey sınırlarına yaklaşan Suriye hükümet güçlerinin, Ceylanpınar'ın karşısında bulunan Tel Temur'a girdiği öne sürüldü

Fotoğraf: SANA

Barış Pınarı Hareketı’na karşı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile askeri anlaşma yapan Esad güçleri, ülkenin kuzeyindeki bazı kent ve köyleri ele geçirdi.

Suriye resmi haber ajansı SANA’da yer alan habere göre Esad güçleri, sabah saatlerinde Rasulayn’a 30 km uzaklıktaki Tel Temur’a girdi ve Türkiye sınırına 6 kilometre yaklaştı.

Haseke ve Kamışlı’daki bazı noktalarda Suriye hükümeti bayrağı asıldı. Öte yandan Tabka Askeri Havaalanı da rejim güçlerince ele geçirildi.

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Menbiç’e gerçekleştirilecek olan operasyon öncesi Suriye Milli Ordusu’na takviye gönderdi.

Diğer sınır kasabalarına da yönelen rejim güçleri, Menbiç çevresindeki Tabka ve Ayn İsa’da tank ve ağır silahlar konuşlandırdı.

Suriye Milli Ordusu, Menbiç'e operasyon başlattığını duyurdu

Öte yandan Suriye'nin kuzeyine yönelik düzenlenen Barış Pınarı Harekatı kapsamında Suriye Milli Ordusu (SMO) Menbiç'e operasyon başlattığını duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) mevzilerinin obüs toplarıyla vurulmaya başlandığı bildirildi.

SMO, akşam saatlerinde Kamışlı ve Menbiç'i birbirine bağlayan stratejik M4 karayoluna ulaştı.

M4 kara yolu, YPG/PKK'nın Fırat Nehri'nin batısındaki Menbiç'ten, Suriye-Türkiye-Irak sınırı üçgenindeki Kamışlı ilçesine kadar uzanarak stratejik kara yolu bağlantısını sağlıyor. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU