Cumhuriyetçi Kongre üyesi, Amerikan donanmasının kuruluşunu Rus gemisinin fotoğrafıyla kutladı

Hata, savunma alanında uzman editörlerin dikkatinden kaçmadı

Rus gemilerini ABD donanmasına ait savaş gemileriyle karıştıran Amerikalı siyasetçi trajik bir hataya imza attı (AFP) 

13 Ekim 1775 tarihinde kurulan ABD donanması 224 yaşına girerken, Cumhuriyetçi bir siyasetçinin kutlamalar için yaptığı hatalı paylaşım ülkede alay konusu oldu.

Florida eyaletinden Cumhuriyetçi Kongre üyesi Brian Mast, Twitter hesabından “ABD donanmasının doğum günü kutlu olsun! Denizlerimizi güvende tutmak için hizmet eden erkeklerimize ve kadınlarımıza teşekkür ediyoruz” mesajını paylaştı.

Mast’ın iletisinde bir hata yaparak, ABD donanmasından bir savaş gemisi yerine, Rusya'ya ait bir geminin fotoğrafını kullandığı ortaya çıktı.

Yapılan hata, Amerikan Politico gazetesinin savunma editörü Dave Brown’un dikkatinden kaçmadı.

 

 

Mast’ın iletisindeki kareyi bir mesajla paylaşan Brown, fotoğraftaki geminin Rusya’ya ait “Pyotr Velikiy” adlı kruvazör olduğunu belirtti.

Amerikalı tecrübeli editörün bu görüşüne, gazeteci Chris Cavas da destek verdi.

 

 

Donanma konusunda uzman Cavas şu ifadeleri kullandı:

Twitter’da bugün ABD donanmasının kuruluşunu kutlayan pek çok dilekte bulunulduğunu görmek harika. Daha önce Hollandalı, Avustralyalı, Fransız ve daha başka ülkelere ait gemilerin fotoğraflarını görmüştüm ancak bu sonuncusu içlerinde en iyisi. Cumhuriyetçi Brian Mast’ın Rus donanmasının güçlü bir destekçisi olduğunu bilmek güzel. Bu görülen Pyotr Velikiy kruvazörüdür.

Alay konusu olan hatanın anlaşılmasının ardından Cumhuriyetçi Brian Mast yaptığı paylaşımı geri çekti.

 

 

Amerikan basınında bazı kaynaklarsa Başkan Donald Trump’ın da söz konusu paylaşımı retweet ettiğini ve gerçeğin ortaya çıkmasının ardından Beyaz Saray’ın yanlış tweet’leri hızla kaldırıp yerine ABD donanmasına ait gemilerin yer aldığı bir görseli koyduğunu iddia etti.

 

DAHA FAZLA HABER OKU