Adalet Bakanı Akın Gürlek, akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren bir şirket etrafındaki yapılanmanın yıllık 350 bin -400 bin ton LPG ithalatı gerçekleştirdiğini ve ortaya çıkan vergi yükümlülüğünün sahte fatura ve hayali ihracat ile bertaraf edildiğinin tespit edildiğini dün açıklamıştı.
Gürlek 10 şirkete TMSF'nin kayyum olarak atandığını belirtirken, basında kayyum atanan şirketlerin BDY Group Yatırım, Birhat İç ve Dış Ticaret, İstanbul Likit Gaz Enerji Ve Petrol, Lpgas Enerji, Pet Gaz, Setgaz Depolama LPG Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd Şti, Avgaz Enerji, Ras Otomotiv İthalat İhracat, BDY Group Yatırım'a bağlı Ditaş BDY Yedek Parça İmalat ve Teknik DITAS.IS ile Yiğitler Üretim ve Enerji olduğunu ifade edildi.
Söz konusu şirketler TMSF'nin internet sitesinde kayyum atanan şirketler listesinde de yer aldı.
Soruşturmaya konu ticaretin ne kadar süre içinde gerçekleştiği açıklanmadı ancak, düzenleyici kuruluş EPDK'nın verilerine göre söz konusu tutar Türkiye'nin ortalama yıllık LPG ithalatının yaklaşık yüzde 10'una karşılık geliyor.
Reuters