Ekoloji mitingi için Ankara’ya yürüyen 8 çevreci gözaltına alındı

Ankara’da yapılacak ekoloji mitingine katılmak için İstanbul'dan yürüyüşe başlayan 8 çevreci gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Akbaş’ın da olduğu öğrenildi

Fotoğraf: Kazdağları İstanbul Dayanışması

Kaz Dağları’nda altın aranmasına ve yaşanan çevre sorunlarına dikkat çekmek için 26 Ekim’de Ankara’da yapılacak ‘Büyük Ekoloji Mitingi’ne katılmak üzere İstanbul’dan yürüyüşe başlayan “Kaz Dağları İstanbul Dayanışması Gönüllüleri” gözaltına alındı.

Kaz Dağları'ndaki maden aramalarını protesto eden ve çeşitli pankartlarla yürüyen 8 kişilik grup Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanların CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Akbaş, Koray Türkay, Kerem Gürsu, Eymen Demircan, Kaan Meriç, Canan Hakko, Onur Akceylan ve Cenk Usta olduğu öğrenildi.

Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğünde ilk işlemleri tamamlanan 8 kişinin, Vatan Caddesi'ndeki Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne götürüleceği bildirildi.

Serbest bırakın çağrısı

Kazdağları İstanbul Dayanışması‏ ‘Kazdağları ve geleceğimiz için dün 22.00’de Ankara yürüyüşüne başlayan 8 arkadaşımız birkaç saat sonra Maltepe’de gözaltına alındı Hukuksuz gözaltılara derhal son verin’ açıklaması yaptı.

 

Kadıköy Demokrasi Meclisi de yaptığı açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

Bugün Kazdağları için İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüşe çıkan Koray Türkay, Kerem Gürsu, Eymen Demircan, Kaan Meriç, Canan Hakko, Murat Akbaş, Onur Akceylan ve Cenk Usta olmak üzere 8 arkadaşımız gözaltına alındı. Yürüyüş Maltepe sahile ulaştığında terörle mücadele polisleri dağılmalarını istemiş bunun üzerine gözaltı işlemi yapılmıştır. 8 arkadaşımız Küçükyalı Polis Merkezine getirildi. Buradan Vatan Emniyet’e götürülecekleri ve savcılığa götürülecekleri bilgisi avukatımız aracılığıyla iletildi. Arkadaşlarımızın herhangi bir sorunu şuan bulunmamakta. Her Yer Kazdağları, Her Yer Direniş!

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU