Trump yönetimi, iddia edilen yolsuzluk vakaları nedeniyle çocuk bakım hizmetlerine ayrılan fonları dondurduğunu duyurdu

Trump, 18 Temmuz 2025'te Beyaz Saray'da Minnesota'dan Cumhuriyetçi Temsilci Tom Immer ile birlikte / Fotoğraf: Reuters

ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, programlar üzerinde daha ayrıntılı kontroller yapana kadar tüm eyaletlerde çocuk bakımı için ayrılan fonları dondurma kararı aldığını duyurdu. Bu karar, son yıllarda Somali kökenli vatandaşlar tarafından Minnesota'da işletilen kreşlerde bir dizi dolandırıcılık iddiasının ortaya çıkmasının ardından alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Minnesota'da Somali topluluğunun sınır dışı edilme girişimlerine karşı destek çağrısında bulunan bir pankart (Reuters)Minnesota'da Somali topluluğunun sınır dışı edilme girişimlerine karşı destek çağrısında bulunan bir pankart (Reuters)

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) geçici direktörü Jim O'Neill, X sosyal medya platformunda yaptığı bir paylaşımda, bu adımın atıldığını söyledi.

“Minnesota ve ülke genelinde yaygın görünen bariz dolandırıcılık”a yanıt olarak.

“Para musluğunu kapattık ve dolandırıcılığı takip etmeye başladık” ifadesini kullandı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU