Paramount Pictures'ın X hesabı, yakın zamanda Warner Bros. Discovery'yi (WBD) satın alma hamlesiyle açıkça ilgili olduğu anlaşılan bir protesto mesajı yayımlamak üzere hacklendi.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
İlk kez Variety'nin aktardığı habere göre, salı günü stüdyonun X hesabındaki biyografisinde kısa süreliğine "faşist rejimin gururlu kolu" ifadesi yer aldı. Biyografi daha sonra "Paramount Pictures'ın resmi X hesabı" diye değiştirildi.
Paramount, The Independent'ın yorum talebine yanıt vermedi.
Paramount'un 3 milyondan fazla takipçili X hesabının hacklenmesi, Paramount Skydance CEO'su David Ellison'ın Netflix'in 72 milyar dolarlık satın alma teklifine rakip olarak WBD için düşmanca bir teklif sunduğunu açıklamasından sadece bir gün sonra gerçekleşti.
Paramount, WBD'ye hisse başına 30 dolar vereceği tamamen nakit bir teklif sunuyor. Öte yandan Netflix, cuma günü hisse başına 27,75 dolar vereceği ve ödemeyi hem nakit hem hisse senediyle yapacağı bir teklif sundu.
Dijital yayın platformlarının artan endişesi ve sendikaların birleşmeyi engelleme çağrıları arasında, diğerleri Ellison'ın WBD'yi satın alma çabalarının uzun zamandır aile dostu olan ABD Başkanı Donald Trump'ı etkileme girişimi olduğundan endişeleniyor.
Trump daha önce Netflix ve WBD'ninki gibi dev bir anlaşmanın piyasada sorun yaratabileceğini ve müdahale etmesi gerekebileceğini söylemişti.
Trump, pazar günü Kennedy Center Onur Ödülleri'nde "Hiç şüphe yok. Bu bir sorun olabilir" demişti. Anlaşmanın "bir süreçten geçmesi gerektiğini ve ne olacağını göreceklerini" de eklemişti.
Ancak Trump bu yorumu Paramount'un pazartesi günü düşmanca teklifini sunmasından önce yapmıştı. Teklif savaşı boyunca, Ellison'ın, kendisinin ve babasının başkanla olan yakın ilişkisi nedeniyle cebinde bir "Trump kozu" olduğunu hissettiği bildiriliyor. Milyarder Larry Ellison'ın oğlu Ellison, ağustosta Paramount'un başına geçmesinden bu yana Trump tarafından sürekli övülüyor. Ayrıca, Trump'ın damadı da Ellison'ın ekibindeki yatırımcılardan biri.
WBD için yapılan ihale savaşı, yöneticilerin başkanın yönetiminin düzenleyici incelemelerinden geçmek umuduyla Trump'ı memnun etmek için her türlü yolu denediği bir hal aldı. Netflix'in eş CEO'su Ted Sarandos, bu yıl Trump'la görüşmek için Beyaz Saray'a gizli bir ziyaret gerçekleştirdi; Larry Ellison'ın ise Paramount'a ait olan CNN'de Trump'ın beğenmediği sunucuları kovmak konusunda Trump yönetimiyle görüşmeler yaptığı bildiriliyor.
*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.
independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news
Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal
© The Independent