Bacağı kesilen 6 yaşındaki Özge için verilen takipsizlik kararına babasından tepki

Antalya'da 13 günlükken sol bacağı kesilen ve babasının 150 liraya mal ettiği düzenekle yürümeyi öğrenen 6 yaşındaki Özge Yıldırım için tekrar başlatılan hukuki süreçte savcılık, takipsizlik kararı verdi

Fotoğraf: İHA

Antalya'da 13 günlükken sol bacağı kesilen ve babasının 150 liraya mal ettiği düzenekle yürümeyi öğrenen 6 yaşındaki Özge Yıldırım için tekrar başlatılan hukuki süreçte savcılık, takipsizlik kararı verdi. 

Yıldırım, kararı Antalya 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne taşıdı.

Hakimlik de şüpheliler aleyhine yeni delil elde edilemediği gerekçesiyle itirazı reddetti.

Ali İhsan Yıldırım (40) ve eşi İlknur Yıldırım'ın (36) 'Özge' ismindeki bebekleri 1 Ocak 2013 tarihinde 6.5 aylık olarak dünyaya geldi.

Aile Özge'nin dünyaya geldiği özel hastanenin ihmali olduğunu, bu nedenle kızlarının kuvözde bacağına takılan kateter nedeniyle sol bacağını diz kapağından itibaren kaybettiğini söylüyor.

Konuyu adli makamlara taşındı ancak ailenin yaptığı suç duyurusu, savcılık tarafından takipsizlik kararıyla sonlandırıldı. 

Son olarak Antalya 5. Sulh Ceza Hakimliği de şüpheliler aleyhine yeni delil elde edilemediği gerekçesiyle itirazı reddetti.

Kızıyla beraber adliye önüne gelen Yıldırım “Bu çocuğun vebalini nasıl çekecekler?” diye sordu:

Biz yargıya başvurduk yargıda takipsizlik kararı verildi. Savcılığın, tam teşekkülü bir hastaneye gönderip çocuğa ne olduğunu araştırması gerekirken bunu yapmadılar. Savcılar, suçluların düzenlediği raporları adli tıp kurumuna gönderdi. Biz de hakkımızı aramak için adliyenin önündeyiz. Şu anda Anayasa Mahkemesine gideceğiz, onun peşindeyiz. Suçlular korundu, kollandı ve biz üzüldük. Bu çocuğun vebalini nasıl çekecekler? Bizi güçsüz sanmasınlar biz güçlüyüz, halkımız var. Biz bu işin peşini bırakmayacağız.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU