Kafe ve restoranların artan fiyatlarına karşı boykot çağrısı yapıldı

Boykotun ne zaman yapılacağıyla ilgili bir ankete de 30 binin üzerinde katılım sağlandı ve 20-21 Nisan tarihleri boykot için seçildi

Fotoğraf: Twitter

Sosyal medyada kafe ve restoranların fahiş fiyatlarına boykot kampanyası başlatıldı.

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki gösteren yurttaşlar, 20-21 Nisan tarihlerinde dışarıda yiyip içmeme kampanyası başlattı.

Ekonomist İris Cibre'nin çağrısıyla başlayan kampanyaya çok sayıda yurttaş ilgi gösterdi. 20-21 Nisan tarihleri arasında dışarıda yiyip içmeme kararı alan sosyal medya kullanıcıları "Küçülmüş porsiyonlar, kalitesi düşmüş içerikler ile bize sunulan fahiş fiyatlı yemeğe boykot! Siz de katılın! 20-21 Nisan'da kafe ve restoranlara gitmiyoruz" şeklinde paylaşım yaptı.

Sosyal medyada boykot çağrısı için bir görsel de hazırlandı. Kullanıcılar bu görseli paylaşarak desteği artırmaya çalışıyorlar.

Tepkiler neden arttı?

TÜİK'in açıkladığı son enflasyon verilerinde 'lokanta ve oteller' kaleminin, enflasyonun üstünde olduğu görüldü. Yıllık enflasyon yüzde 68,50 olarak açıklanırken, 'lokanta ve oteller' kalemindeki yıllık artış yüzde 94,97 oldu. Aylık enflasyon ise yüzde 3,16 iken 'lokanta ve oteller' kalemi yüzde 3,95 arttı.

Mart ayı itibariyle enflasyon verileri içerisindeki 'gıda ve alkolsüz içecekler' kalemi ise yüzde 70,4 arttı.
 

DAHA FAZLA HABER OKU