Trump, "Soykırımcı Joe" sloganı atan destekçileri için "Haksız değiller" dedi

Bu sırada Trump'ın sözcüsü, eski Başkan'ın İsrail'i "yüzde 100" desteklediğini söyledi

(Reuters)

Cumartesi akşamı Donald Trump'ın kampanya mitingine katılanlar, Filistin yanlısı aktivistlerin Başkan Joe Biden hakkında söylediği bir ifadeyi kullanarak eski Başkan'a "Soykırımcı Joe" diye slogan attı. 

Trump, cumartesi akşamı ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki Schnecksville kentinde düzenlenen mitingde konuşurken bu slogan atılmaya başladı.

Kalabalık "Soykırımcı Joe" diye bağırdı ve Trump konuşmasına ara vererek kalabalığı incelemek için arkasını döndü.

Trump, mikrofona geri döndüğünde "Haksız değiller" dedi.

Haksız değiller. O her şeyi yanlış yaptı.

Biden'a takılan bu lakap, ABD Başkanı'nın İsrail'in Gazze'deki savaş çabalarına verdiği desteği protesto etmek için Filistin yanlısı savunucular tarafından yaygın bir şekilde kullanılıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırılarında çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 33 binden fazla kişi hayatını kaybetti.
 


Bu sırada Biden yönetiminden üst düzey bir yetkilinin bu hafta başında doğruladığı üzere kıtlık Gazze'yi çoktan etkisi altına almış durumda. İsrail'in eylemleri, Hamas militanlarının 7 Ekim'de İsrail'e saldırarak 1200 kişiyi öldürdüğü ve 200'den fazla kişiyi rehin aldığı olaya yanıt olarak gelmişti.

Daha önce İsrail'in saldırısına verdiği coşkulu destek göz önüne alındığında Trump'ın bu ifadeyi açıkça onaylaması şaşırtıcı oldu. Ancak Trump'ın 2024 başkanlık kampanyasının bir sözcüsü Trump'ın resmi tutumuna açıklık getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump'ın kampanya sözcüsü Karoline Leavitt, The Independent on Sunday'e yaptığı açıklamada, "Başkan Trump'ın dün akşamki konuşmasında da belirttiği gibi, o Amerika'nın yüzde 100 İsrail'in yanında durması gerektiğine inanıyor" dedi.

Ancak Trump'ın son zamanlarda yaptığı diğer yorumlar, İsrail'e verdiği değişmez desteğin garanti olmadığının işareti olarak değerlendirilebilir. 

Önceki haftalarda Trump, The Hugh Hewitt Show'da yayımlanan röportajında "Bu işi bitirmeli ve normale dönmelisiniz" demişti. Eski Başkan, İsrail'in "barışa geri dönmesini ve insanları öldürmeyi bırakmasını" istediğini de sözlerine eklemişti.

Mitinginden hemen önce Trump, İran'ın cumartesi akşamı İsrail'e yaptığı saldırıdan Biden'ı sorumlu tutuyor gibi gözükmüştü.  

Eski Başkan sosyal medya platformu Truth Social'dan, "İSRAİL SALDIRI ALTINDA" diye yazmıştı.

Bunun olmasına asla izin verilmemeliydi. Ben başkan olsaydım bu ASLA olmazdı!



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU