Efsanevi komedi 40 yıl sonra dönüyor: Çekimler başladı

Oyuncu kadrosuna yeni yıldızlar eklendi

2 milyon dolara mal olan film, gişede 4,7 milyon dolar kazanabilmişti (Embassy Pictures)

Efsanevi sahte belgesel Karşınızda Spinal Tap'in (This Is Spinal Tap) uzun zamandır beklenen devamı, ilk filmin Mart 1984'te gösterime girmesinden neredeyse 40 yıl sonra yapım aşamasına geldi.

Çekimleri ABD'nin Louisiana eyaletindeki New Orleans kentinde devam eden filmin yönetmenliğini Rob Reiner üstlenirken Christopher Guest, Michael McKean ve Harry Shearer yeniden efsanevi heavy metal grubu elemanlarını canlandırıyor. Reiner ayrıca belgeselci Martin "Marty" DiBergi rolüyle de geri dönecek.

Elton John ve Paul McCartney de var

Elton John, Paul McCartney ve Garth Brooks filmde rol alacağı daha önce açıklanmıştı. Oyuncu kadrosuna Questlove ve Trisha Yearwood da katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

77 yaşındaki Reiner, John, McCartney ve Brooks'un filmde yer alacağını ilk kez kasımda konuk olduğu bir podcast'te açıklamıştı.

Reiner, "Kısa bir süre önce Marty DiBergi ile konuştum ve Ed Wood Sinematik Sanatlar Okulu'ndaki misafir öğretim üyeliği görevinden izin alarak Spinal Tap'i bir kez daha belgelemekten ve Rock and Roll panteonundaki yerlerini garantilemekten büyük mutluluk duyacağını söyledi" demişti.

Guest, McKean, Reiner ve Shearer tarafından tasarlanan film, Britanya'nın en gürültülü ve en dakik grubu Spinal Tap'in 15 yıl aradan sonra son bir konser için yeniden bir araya gelmesini merkeze alıyor.

Castle Rock Entertainment çatısı altında finanse edilen filmin yapımcılığını Reiner, Michele Reiner ve Matthew George üstleniyor. 

Sahte belgesel türünü başlatan kült bir klasik olarak kabul edilen Karşınızda Spinal Tap, 2002'de Kongre Kütüphanesi tarafından "kültürel, tarihi veya estetik açıdan önemli" kabul edilmiş ve Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Film Arşivi tarafından korunmak üzere seçilmişti.


Independent Türkçe, Variety, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU