2019'un Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı Yarışması’ndan en iyi kareler

Fotoğrafların yer alacağı sergi kasımda Londra'da bulunan Doğa Tarihi Müzesi’nde açılacak

Kanada’nın Saskatchewan eyaletinde bir rakun terk edilmiş bir çiftlikteki 1970 model Ford Pinto’dan dışarı bakıyor (Jason Bantle/Yılın Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı)

2019 Yılın Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı Yarışması’nın En İyi Kareleri arasında uyuklayan bir fok, uçarken bir ağaca asılı buz sarkıtını dişleyen kuş ve zombi bir mantar tarafından ele geçirilmiş bir böcek bulunuyor.

Her yıl düzenlenen fotoğraf sergisi 18 Kasım’da Londra’daki Doğa Tarihi Müzesi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Bu yılki yarışmaya hem profesyonel hem de amatör fotoğrafçılar yaklaşık 50 bin kareyle başvurdu. Bunlar arasından seçilecek 100 fotoğraf sergide yerini alacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yarışmanın kazananları 15 Ekim’de Doğa Tarihi Müzesi’nin Hintze Salonu’nda düzenlenecek ödül töreninde duyurulacak.

Fotoğraflar Londra’da sergilendikten sonra Birleşik Krallığın diğer bölgelerinde ve yurtdışında sergilenecek.

 

 

Adaylar arasında en çok beğeni toplayan fotoğraflardan biri Alman fotoğrafçı Ralf Schneider’ın çektiği Weddel Foku’na ait siyah beyaz fotoğaf. Jüri heyeti başkanı Roz Kidman Cox kareyi “saf ve gevşemiş mutluluğun portresi” diye tanımladı.

Matthew Ware’e ait ve sahile vuran bir plaj sandalyesine ölümüne yol açabilecek şekilde bağlı kaplumbağa fotoğrafı da epey dikkat çekti.

Doğa Tarihi Müzesi’nin bilim direktörü ve jüri heyetindeki Dr. Tim Littlewood şunları söyledi:

50 yılı aşkın süredir bu yarışma dünyanın en iyi fotoğrafçılarının, doğa bilimcilerinin ve genç fotoğrafçıların ilgisini çekiyor. Ancak daha önce hiç tüm dünya genelindeki seyirci kitlemizin kendi çalışmalarını ilham verici ve etkileyici sergimizde deneyimleyecekleri bu denli önemli bir zaman olmamıştı. Fotoğrafın konuşma, tartışma ve hatta harekete geçirme kıvılcımını yakabilecek özel bir yeteneği var. Bu yılki serginin kişileri gezegenimiz ve gelecekteki kritik rolümüz hakkında farklı düşünmeye yönelik güçlendirmesini umuyoruz.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU