Trump: "Yeniden başkan olursam, Prens Harry yalnız kalacak"

Eski ABD Başkanı, Sussex Dükü'nü "Kraliçe'ye ihanet etmekle" suçluyor

(Reuters/AFP)

Donald Trump, Prens Harry'nin "Kraliçe'ye ihanet ettiğini" öne sürerek bu yıl başkanlıkta ikinci dönemini kazanması halinde Dük'ün "kendi başına" kalacağını söyledi.

Sussex çifti 2020'de ABD'ye taşındı fakat Trump, Biden yönetiminin onlara "fazla nazik" davrandığını belirtti.

Cumartesi günü Washington DC yakınlarında düzenlene Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı'nda konuşan Trump, Express'e şöyle dedi:

Ben onu korumazdım. Kraliçe'ye ihanet etti. Bu affedilemez. Bana kalsa tek başına olurdu.

Donald Trump
Donald Trump, başkan olursa Prens Harry'yi "korumayacağını" söyledi​​​​​​​


Bu yıl yayımlanan yeni bir kitapta Kraliçe Elizabeth'in, Harry ve Meghan Markle'ın kızlarına Lilibet adını vermesini onayladığı iddiası karşısında çileden çıktığı öne sürülüyor.

2021'de kızlarının doğumunu duyuran Harry ve Meghan yaptıkları açıklamada çocuğa, aile içindeki lakabı Lilibet olan Kraliçe'nin adını verdiklerini söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan kraliyet gazetecisi Robert Hardman yeni otobiyografisinde çiftin, Kraliçe'nin ismi "desteklediğini" belirtmesinin ardından hükümdarın "hiç görmediği kadar sinirlendiğini" belirtiyor.

Lilibet'in adının açıklanmasından kısa süre sonra BBC bir saray kaynağının, "kızlarına Lilibet adını vermekle ilgili Sussex Dükü ve Düşesi'nin" Kraliçe'ye "bir şey sormadığını" söylediğini bildirmişti.
 

Harry ve Meghan
Sussex çifti, ABD'ye 2020'de taşındı (AP)


Trump'ın yorumları, ABD merkezli muhafazakar bir düşünce kuruluşunun Prens'in yasadışı uyuşturucu kullandığını anı kitabında itiraf etmesinden dolayı ABD'ye yasal olarak giremeyeceğini savunmasının ardından Harry'nin göçmenlik statüsüyle ilgili yeni tartışmaların yaşandığı dönemde geldi.

Harry gençliğinde kokain, marihuana ve saykodelik mantar kullandığını Spare'de itiraf etmişti.

Dük, kokainin "kendisine hiçbir şey yapmadığını" söyleyerek şöyle eklemişti:

Marihuana farklı, aslında bana gerçekten yardımcı oldu.

Heritage Foundation'ın açtığı davada ABD yasalarının, "böyle bir kişinin ülkeye girişini genellikle kabul edilemez kıldığı" savunuluyor.

Dük'ün, kardeşi William'ın kendisine fiziksel saldırıda bulunduğunu da öne sürdüğü anı kitabı, ailesi hakkında çeşitli iddialar içeriyordu.

Kitap Harry'nin bekaretini nasıl kaybettiğinin hikayesi gibi, kendi hayatıyla ilgili kişisel ayrıntıları da ortaya çıkarmıştı. Afganistan'da askeri görevdeyken kaç kişiyi öldürdüğünden de bahseden Harry, annesinin ölümüyle ilgili daha fazla soruşturma yapılmasını istediğini belirtmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU