Usta aktörden Hannibal Lecter yorumu: "Onu anlayabiliyordum"

Hopkins, yamyam seri katili canlandırarak Oscar kazanmıştı

Thomas Harris'in 1988 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan gerilim, 5 Oscar kazanmıştı (Orion Pictures)

Anthony Hopkins, Kuzuların Sessizliği'ndeki (Silence of the Lambs) Hannibal Lecter'ı hâlâ okuduğu "en iyi rollerden biri" olarak görüyor.

Oscar kazandırdı

Aktör, Jonathan Demme imzalı 1991 yapımı filmde Jodie Foster'la birlikte rol almıştı. Hopkins, canlandırdığı yamyam seri katil rolüyle En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar kazanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ödüllü aktör, People dergisine filmle ilgili konuştu ve Londra'da M. Butterfly oyunu sırasında menajerinden senaryoyu ilk aldığı zamandan bahsetti.  

Hopkins, başlangıçta filmin adından dolayı bir çocuk hikayesi olduğunu düşündüğünü de itiraf etti.

Menajerinin kendisine "Bunu okumanı istiyorum" dediğini söyleyen usta oyuncu ekledi:

Ben de 'Bu bir teklif mi?' diye sordum. 'Jodie Foster'ın oynadığı Kuzuların Sessizliği adlı bir film' dedi.

"Daha fazla okumayacağım"

86 yaşındaki oyuncu, bulunduğu tiyatronun soyunma odasında senaryoyu okumaya başlamış ve bunun bir teklif olup olmadığını tekrar sormuş.

'Daha fazla okumayacağım çünkü bu şimdiye kadar okuduğum en iyi rollerden biri' dedim.

Hopkins daha sonra yönetmen Demme'in kendisini bu role istediğini öğrenmiş. Demme, Hopkins'in filmde rol almasını o kadar istemiş ki onu görmek için New York'tan Londra'ya uçmuş.
 


"Daha sonra dışarı çıktık ve yemek yedik" diye o anları anımsayan Hopkins, yönetmene neden rol için onu seçtiğini sorduğunu da açıkladı.

Sonra konuştuk ve rolü nasıl oynayacağımı biliyordum. Bu rollerle ilgili bir içgüdüm var. Lecter'ı anlayabiliyordum. Adamın gizemini, yalnızlığını anlayabiliyordum.

Kuzuların Sessizliği, genç FBI ajanı Clarice Starling'in, kurbanlarının derilerini yüzen sapık bir katili bulmaya çalışırken psikopat doktor doktor Hannibal Lecter'la yakınlaşmasını konu alıyordu.

14 Şubat 1991'de gösterime giren Kuzuların Sessizliği, 19 milyon dolarlık bütçeyle dünya çapında 272,7 milyon dolar hasılat elde ederek 1991'in en yüksek hasılat yapan 5. filmi olmuştu.

Senaryosunu Oscarlı Ted Tally'nin yazdığı filmde Hopkins ve Foster'ın yanı sıra Scott Glenn ve Ted Levine rol almıştı.


Independnet Türkçe, Hollywood Reporter, NME, People

DAHA FAZLA HABER OKU