Elbistan Devlet Hastanesi’nde baygın hastaya taciz iddiası: Anestezi teknisyeni görevden uzaklaştırıldı

Hastane yönetimi: Suç tespit edilirse her türlü ceza uygulanacak

Fotoğraf: Twitter

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde kadın hastaya cinsel tacizde bulunduğu iddialarıyla ilgili hastaneden açıklama geldi.

Elbistan Devlet Hastanesi’nden yapılan yazılı açıklamada, temmuz ayında hastanelerinde ameliyat olan bir kadın hastanın, görevli anestezi teknisyeni tarafından tacize uğradığını iddia ederek polise başvurduğu belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aynı gün hastane idaresi tarafından da adli soruşturmaya ek olarak idari soruşturma başlatıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Bazı sosyal medya mecralarında yer alan 'Elbistan Devlet Hastanesi'nde bir hastaya cinsel taciz iddiası' konusunda açıklama yapma gerekliliği hasıl olmuştur. Anestezi teknisyeni personel soruşturmanın salahiyeti açısından hastanedeki görevinden uzaklaştırılmıştır. Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli süreç ve tarafımızdan yürütülen idari soruşturma süreci devam etmektedir. Elbistan Devlet Hastanesi olarak tüm birimlerimizle Elbistan ve yöre halkına hak ettikleri kaliteli sağlık hizmetini sunabilmek için 7/24 büyük bir özveri ile çalışmaktayız. Yaşanan bu münferit olayla ilgili devam eden adli ve idari soruşturmalar neticesinde suç tespit edilirse gerekli her cezanın uygulanacağından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini bir kez daha tekrarlamak isteriz.

CHP’li vekil Meclis’e taşımıştı

Söz konusu iddiaların yaklaşık 1 hafta önce ortaya çıktığı öğrenildi.

Ancak kamuoyu olayı bugün CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’un soru önergesi vermesiyle öğrendi.

Öztunç, soru önergesi vermesinin ardından sosyal medyada şu mesajları paylaşmıştı:

Elbistan Devlet Hastanesinde bir anestezi teknikeri, ameliyattan çıkan bir hastaya, hasta baygınken cinsel tacizde bulundu mu? Başhekim soruşturma açarak teknikeri görevden uzaklaştırdı mı? Sağlık Bakanı'na sordum yanıt bekliyorum.

Aynı hastanede bir görevli gece saatlerinde acil serviste porno film izledi mi? İzlerken dağıtım kesilmediği için yayın, film tüm hastanedeki ekranlarda görüldü mü? Soruşturma açıldı mı?

Bu skandallar üzerine soruşturma başlatan başhekim istifa etti mi? Ettiyse açıklaması ne oldu?

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU