Kübalı bakanlar tek tek televizyona çıktı, yaşanan krizin büyüklüğünü anlattı

Gıda üretimi, tıbbi ilaç tedariki ve ulaşım hizmetlerinin 2018'den bu yana en az yüzde 50 azaldı

Küba'da 2021'de yüzde 77'yle tarihin en yüksek seviyesine ulaşan enflasyon bu yıl yüzde 41 olarak ölçüldü (Reuters)

Küba'da son birkaç haftadır peşpeşe televizyona çıkan bakanlar ülkedeki yakıt ve gıda kıtlığıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. 

Bakanlar ülkedeki gıda üretimi, tıbbi ilaç tedariki ve ulaşım hizmetlerinin 2018'den bu yana en az yüzde 50 azaldığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yakıt ve enerji kıtlığı nedeniyle yaşanan gerilemenin bu yıl boyunca da devam ettiği aktarıldı.

Küba uzun yıllardır gıda ve yakıt ihtiyacını ithalat yoluyla karşılıyor. Ancak pandeminin ardından, ABD'nin uyguladığı katı yaptırımlar ve bocalayan turizm, ülkenin gelirlerinin de erimesine neden oldu.

Reuters'a konuşan Kübalı ekonomist Omar Everleny, "Bakanların sunduğu yeni bilgiler krizin ne kadar ciddi olduğunu ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.

Tarım Bakanı Ydael Jesus Perez, kriz öncesi döneme göre Küba mutfağının ana unsurları et, pirinç ve fasulye üretiminde yüzde 80'den fazla düşüş görüldüğünü söyledi. Bu oran yumurtadaysa yüzde 50'ye kadar ulaştı.

Perez, "Hayvancılığın ihtiyaç duyduğu yakıtın yüzde 40'ını, gübrenin yüzde 4'ünü ve hayvan yeminin yüzde 20'sini alabildik" diye konuştu.


Sağlık ve ulaşım sektörleri çöküşün eşiğinde

Devlet televizyonunda sunum yapan bir diğer isim olan Sağlık Bakan Yardımcısı Tania Margarita Cruz da temel ürünlerin tedarikinde sıkıntı yaşandığını aktardı.

Dikiş ipliği, pamuk ve gazlı bez gibi temel ürünlerde kıtlık oluştuğunu belirten Cruz, ülkede yapılabilen ameliyat sayısının 2019'a kıyasla yüzde 30 oranında azaldığını söyledi.

Cruz, basit tıbbi ilaçların yüzde 68'inin de bulunamadığını ya da çok az kaldığını belirtti.

Ulaştırma Bakanı Eduardo Rodriguez Davila ise ülkedeki yakıt ve parça sıkıntısı nedeniyle ulaşım araçlarının sayısının azaldığını ifade etti.

Davila, "Sovyetler Birliği'nin çöküşünden önce Havana'da 2 bin 500 otobüs çalışıyordu. Bu rakam 4 yıl önce 600'dü, bugünse 300'e kadar düşmüş durumda" diye konuştu.

Özel araç sayısının çok az olduğu ülkede toplu taşıma araçlarının hayati önemde olduğu biliniyor.

Davila'nın aktardığına göre yerel nakliye faaliyetleri 2019'dakinin yarısına kadar gerilemiş durumda ve nakliye sektörü kapasitesinin yüzde 35'i kadar faaliyet gösterebiliyor.


Independent Türkçe, Reuters, AA

DAHA FAZLA HABER OKU