500 bin liralık altın gömülü dediler, sadece kaya parçası çıktı

Tekirdağ'da 'bahçesinde altın gömülü’ dedikodularından kurtulmak isteyen ev sahibi izin alıp kazı yaptırdı. İki gün süren kazıdan sadece bir kaya parçası çıktı

Fotoğraf: İHA

Tekirdağ’ın Malkara ilçesine bağlı Gönence köyünde bir evin bahçesinde 500 kilo altının gömülü olduğu dedikodusu çıktı. Dedikodulara son vermek isteyen ve sahibi yaşayan Nevriye Köroğlu bahçesinde kazı yapabilmek için izin aldı. İş makineleri 2 gün boyunca bahçeyi kazdı.

Altın bulsam düğün salonu szüm vardı

Altın var denilen yerden ise sadece bir kaya parçası çıktı. Kazıyı bahçesini zengin olma hayali ile kazdırmadığını söyleyen ev sahibi Nevriye Köroğlu şöyle konuştu:

Kazı yaptırırken param gitti diye üzülmediğimi ve gönlümün rahat olduğunu açıkça söyleyebilirim. Büyük bir taş parçasından başka bir şey çıkmadı. Altın bulsaydık öğrencilere ve köye yardımda bulunacaktım. Muhtarımıza düğün salonu sözüm vardı onu yerine getirecektim. Parayla zaten zorum yok, altın çıkmadı diye de üzülmedim, dedikodular son bulsun diye kazdırdım. Altın çıksa da köyümü, evimi terk etmezdim” diye konuştu. 

Dedikodular son bulsun

Dedikodulardan şikayetçi olan Gönence Muhtarı Bayram Ali Ayten ise, “Burada önceden beri rahatsız edici bir dedikodu vardı. Sonuç olarak kazıdan sadece bir taş parçası çıktı. Her kim olursa olsun burada altın var diye umutlanmaması gerektiğini bilmiş oldu. Dedikodular son bulmuş ve konu kapanmıştır” dedi.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU