Kaptan Amerika, Hollywood'un Marvel'laştığını söyleyen Tarantino'ya hak verdi

Marvel Evreni'yle bu rolleri üstlenen oyuncular hakkında yaptığı değerlendirmeyle geçen yıl manşetlere çıkan yönetmen, onların "film yıldızı olmadığını" söylemişti

Chris Evans ve Quentin Tarantino (AP)

Quentin Tarantino'nun "Hollywood'un Marvel'laşması"yla ilgili tartışmalı değerlendirmesini ele alan Chris Evans, saygıdeğer yönetmenin "haklı olduğunu" söyledi.

Ucuz Roman'ın (Pulp Fiction) 60 yaşındaki yönetmeni geçen kasımda, Marvel Evreni'niyle bu rolleri üstlenen oyuncuları eleştirdiğinde manşetlere çıkmıştı.

Tarantino o dönem "Hollywood'un Marvel'laşmasının bir parçası da tüm bu oyuncular bu karakterleri canlandırarak ünlense de film yıldızı değiller. Yıldız olan Kaptan Amerika" demişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yaklaşık bir yıl sonra bizzat Kaptan Amerika (saygın süper kahraman rolünü 11 filmde üstlenen 42 yaşındaki Evans) yönetmenin eleştirel yaklaşımına katıldı.

The Gray Man'de oynayan aktör yakın zamanda GQ'ya verdiği röportajda "Biliyorsunuz, o haklı. Yıldız olan karakter. Oradasınız ama bunun yükünü hissetmiyorsunuz" dedi.

Evans, "Marvel filmlerinde çalışmanın güzelliği buydu. Hiçbir zaman gerçekten dikkatlerin odağında yer almak zorunda değilsiniz. Bazen kendi filmlerinizde bile durum böyle" diye ekledi.

Elimden gelse her seferinde başrolü oynamaktan kaçınırdım.

"Odaya girdiğinde oksijenin sahibi olduğunu" söylediği, Iron Man'i canlandıran Robert Downey Jr.'dan bahseden Evans, şunu gönüllülükle kabul etti:

Bırakın başrolü o oynasın. Mikrofon onda olsun. Replikleri o söylesin.

 

Kaptan Amerika
Chris Evans, Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı'nda (Marvel)


Aktör, "O kutuya sığmaya çalışmıyorum. Bu yüzden iyi bir yardımcı rol çıkarsa, balıklama atlıyorum. Tıpkı Bıçaklar Çekildi'deki (Knives Out) gibi. Bir ekibin parçası olmaktan mutluyum. Kendime bir tür başrol kimliğiyle yer açmaya ihtiyacım yok" dedi.

Röportajın başka bir yerinde sektördeki potansiyel geleceğinden bahseden Evans, "bütün yıl çalışmadığını ve çalışmayı da planlamadığını" açıkladı.

Oyuncu, "20 yılımı verdiğim bir sektörde çok fazla yer işgal etmek istemiyorum" diye itiraf etti.

Bazen senaryo okumak yapmak istediğim son şey oluyor.

Evans bundan sonra, 20 Ekim'de gösterime girecek orijinal Netflix yapımı Acı Reçete'de (Pain Hustlers) Emily Blunt'la beraber izlenebilir. Bunun ardından Prime Video'da gelecek aylarda çıkması beklenen Noel temalı aksiyon-macera filmi Red One'da yer alacak.

Bu son iki filmde rol almayı neden seçtiğini açıklayan Evans, ilk filmi kabul etme nedeninin "basit" olduğunu söyledi.

GQ'ya konuşan oyuncu, "Gerçek bir karakter olduğu için oynamaktan heyecan duyduğum bir roldü" dedi.

Ve sonra Red One: Tüm kariyerim boyunca bir Noel filmi aradım.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU