One Piece, Wednesday ve Stranger Things'in Netflix rekorunu kırdı

Popüler korsan dizisi daha önce uzun soluklu bir manga ve animeydi

Emily Rudd, One Piece'te (Casey Crafford/Netflix)

Canlı aksiyon anime uyarlaması One Piece, Netflix'te yeni bir rekor kırarak önceki popüler diziler Wednesday ve Stranger Things'i geride bıraktı.

Uzun süredir devam eden Japon çizgi filminden uyarlanan dizinin ilk sezonu geçen hafta yayın platformunda gösterime girdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

One Piece yayımlandığı ilk birkaç gün içinde dünya çapında 84 farklı ülkede 1 numaralı dizi haline geldi.

Bu başarı, yayın platformunun Addams Ailesi uyarlaması Wednesday'in birinci sezonu ve bilimkurgu dizisi Stranger Things'in 4. sezonu tarafından ulaşılan bir kilometre taşını geride bıraktı. Her iki dizi de yayımlandıkları ilk hafta sonunda 83 bölgede 1 numaraya yerleşmişti.

Dizinin hayranları, canlı aksiyon anime uyarlamalarının "lanetini" kırdığı için One Piece'i övüyor. Netflix daha önce Cowboy Bebop ve Deathnote dahil bir düzineden fazla popüler anime eserini uyarladı fakat çoğu, hayranlar ve eleştirmenler tarafından beğenilmemişti.

Hem One Piece animesinin hem de yeni Netflix dizisinin dayandığı orijinal mangayı Eiiçiro Oda yazdı.

Dizi, kayıp bir hazinenin peşinde koşan dağınık bir korsan ekibini konu alıyor.

Matt Owens ve Steven Maeda tarafından geliştirilen yeni dizinin yayımlanmasından önce Oda, hayranların yeni canlı aksiyon yapıma muhtemelen kötü tepki vereceğini öngörüyordu.

Önceki aylarda yazdığı bir açık mektupta şunları söylemişti:

One Piece'i canlı aksiyona uyarlama fikrinin 7 yıl önce düşünülmüş olması çok saçma! Böyle bir dünyayı gerçeğe dönüştürmek nasıl mümkün olabilirdi?

Çok fazla çalışma gerektirdi... oyuncuların çabaları, binaların ve kostümlerin yeniden yapılması, durumların sadece canlı aksiyonda çalışabilecek şekilde gerçekleştirilmesi, diyaloglar... ve birlikte çalışan bu kadar çok insanın özverisi zaten başlı başına güzel bir şeydi.

Oda, yaratıcıların "çok sayıda sahneyi" yeniden çekmek zorunda kaldığını çünkü "dünyaya sunacak kadar iyi olmadıklarını hissettiklerini" de sözlerine ekledi.

"Eminim bazıları eksik olan karaktere, atlanan sahneye ya da mangadan farklılıklara işaret edecektir" diye devam etti.

Ama bu eleştirilerin One Piece'i sevenlerden geleceğine eminim.

Netflix dizisinde ana karakter Monkey D. Luffy rolünde Iñaki Godoy var. Korsan ekibinin geri kalanını Roronoa Zoro (Mackenyu), Nami (Emily Rudd), Usopp (Jacob Romero) ve Sanji (Taz Skylar) canlandırıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU