Forrest Gump'ın sözleşmesine dahiyane bir madde ekleten Tom Hanks servet kazandı

Az bilinen romandan uyarlanan film, o yılın en çok hasılat yapan filmi olmuştu

Eric Roth'un senaryosunu yazıp Robert Zemeckis'in yönettiği filmin başrolü için ilk olarak Tom Hanks değil John Travolta düşünülmüştü (Paramount Pictures)

Tom Hanks'in Oscar ödüllü Forrest Gump'taki rolü için dudak uçuklatan bir para kazandığı ortaya çıktı.

66 yaşındaki Hollywood yıldızı, filmin başrolünde yer almış ve üst üste ikinci En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar kazanmıştı.

Winston Groom'un o zamanlar çok az bilinen aynı adlı romanından uyarlanan film, hem 1994'ün en çok hasılat yapan filmi olmuş hem de Oscar'da En İyi Film ödülünü kazanmıştı.

Bu madde Hanks'i zengin etti

Hanks, özel bir maddeyi müzakere ettikten sonra sözleşmesine ekleterek akıllıca bir seçim yapmıştı. Bu madde, Hanks'in rolü için sabit bir ücret almak yerine, gişe hasılatının bir kısmına dayalı kazanç elde etmesini sağlamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Forrest Gump'ın yönetmeni Robert Zemeckis ve Hanks, Paramount Pictures'ın ödeme yapmak istemediği sahneleri filmde tutmak için kendi ceplerinden ödeme yapmış ve film gişe rekorları kırınca fazladan kazanç elde etmeyi başarmıştı.

Hanks'in kazancına ilişkin resmi kayıtlar hiçbir zaman paylaşılmadı ancak yıldızın rolü için toplam 60 milyon dolar kazanmış olabileceği düşünülüyor.

Film 55 milyon dolarlık mütevazı bir bütçeyle çekilmişti ancak gişede fırtına gibi eserek yurt içinde 330,4 milyon dolar, dünya çapındaysa 678,2 milyon dolar kazanmıştı.

"Bank sahnesi" itirafı

Forrest Gump, 13 dalda Oscar'a aday gösterilmiş ve En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Film Kurgusu ve En İyi Görsel Efekt dallarında 6 Oscar kazanmıştı.

Hanks geçen yıl, artık ikonik hale gelen bank sahnesinden "tam olarak emin olmadığını" itiraf etmişti.

Hanks, CinemaBlend'e verdiği röportajda, Forrest Gump'ın bankta oturarak otobüs beklediği sahneyle "kimsenin ilgileneceğini düşünmediğini" söylemişti.

Bu sahne, Hanks'in canlandırdığı karakterin yabancılara hayatından çeşitli hikayeler anlattığı filmin temelini oluşturuyordu.

Bob'a dedim ki, 'Bankta oturan bu deliyi kimse umursayacak mı? Nedir bu? Kimse bu kutunun içinde ne olduğunu bilmiyor.'


Independent Türkçe, DailyMail, CinemaBlend
 

DAHA FAZLA HABER OKU