Marvel yönetim kurulu Demir Adam rolünü "müptela" Robert Downey Jr.'a vermenin delilik olduğunu düşünmüş

Downey, 1990'ların sonlarından 2000'lerin başına kadar pek çok kez gözaltına alınmıştı

Robert Downey Jr., Demir Adam rolünde (Zade Rosenthal/Marvel)

Marvel Stüdyoları'nın eski başkanı David Maisel, Robert Downey Jr.'ın madde bağımlılığı geçmişinden kaynaklanan korku nedeniyle yıldız oyuncuyu Demir Adam (Iron Man) rolünde oynatmak için mücadele vermek zorunda kaldığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aktör, 1996'dan 2001'e kadar uyuşturucuya bağlı suçlardan defalarca gözaltına alınmıştı. Downey, Temmuz 2003'ten beri uyuşturucu kullanmadığını söylüyor.

Downey, süper kahramana dönüşen milyarder rolü için Salgın'dan (The Crazies) Timothy Olyphant'la çekişiyordu ancak Olyphant daha güvenli bir seçim olarak değerlendiriliyordu.

Marvel Sinematik Evreni'nin doğumunu konu alan yakın tarihli bir haber için The New Yorker'a röportaj veren Maisel, "Yönetim kurulum, şirketin geleceğini bir bağımlının ellerine teslim ettiğim için deli olduğumu düşünüyordu" dedi.

Rol için ne kadar harika olduğunu anlamalarını sağladım. Downey'nin temiz olduğundan ve temiz kalacağından hepimiz emindik.

Downey Jr.'ın yanı sıra Gwyneth Paltrow, Jon Favreau, Jeff Bridges ve Paul Bettany'nin (seslendirme) rol aldığı 2008 yapımı film, dünya genelinde 585 milyon doların üzerinde gişe hasılatı elde etmişti. Önemli ölçüde Downey'in karizmatik dönüşü sayesinde Marvel Sinematik Evreni'nin başlatılmasında filme büyük pay biçiliyor.

Marvel Stüdyoları başkanlığını 2007'de Maisel'dan devralan Kevin Feige, yakın zamanda Downey'nin oyuncu kadrosuna alınmasını "Hollywood tarihindeki en büyük kararlardan biri" diye nitelendirmişti.

Feige, Iron Man'in yönetmeni Favreau'yla beraber verdiği bir röportajda, serinin geliştirilmesi hakkında "Aslında, Robert'ı seçene kadar aldığımız riski bilmiyorduk ama Robert'ı kadroya aldıktan sonra her karar çok daha kolay oldu" demişti.

Downey, Tony Stark/Demir Adam rolünü iki devam filminde, 4 Yenilmezler (Avengers) filminde, Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı'nda (Captain America: Civil War) ve Örümcek-Adam: Eve Dönüş'te (Spider-Man: Homecoming) tekrar canlandırdı.

Downey olmasaydı Marvel'ın "stüdyosu bile olmazdı" diyen Feige, bir keresinde "içinde bulundukları karmaşa" için aktörü espriyle karışık bir şekilde aktörü suçladığını söylemişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU