Testere'nin yönetmeni açıkladı: Seri katili duştayken yaratmış

Testere serisinin yaratıcısı James Wan, ünlü korku filminin nasıl ortaya çıktığını anlattı

46 yaşındaki James Wan, Ruhlar Bölgesi (Insidius) ve Korku Seansı (The Conjuring) gibi korku filmlerini de yönetmişti (Lionsgate)

Popüler korku serisi Testere (Saw), James Wan ve filmi birlikte yarattığı Leigh Whannell'in kariyerlerine bomba gibi bir başlangıç yapmalarını sağlamıştı. 

Testere, kötü şöhretli seri katil John Kramer'in karmaşık planlarını, tuzaklar ve entrikalarla birçok kurbanına eziyet etmesini konu alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Seri dünya çapında ün kazanıp gişe rekorları kırmış olsa da James Wan, Hollywood Reporter'a Testere fikrinin iddiasız bir şekilde başladığını açıkladı.

Buna göre Jigsaw olarak bilinen John Kramer fikri, Wan'ın aklına duştayken geldi. 

"90'ların sonlarına doğru Leigh ve ben o dönemde çıkan tüm bağımsız filmlerin arasından sıyrılmak istiyorduk bu yüzden tüm yılı hikaye fikirleri üzerinde düşünerek geçirdik" diyen yönetmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bir gün duştayken şöyle düşündüm: Tuvaleti çok pis olan bir banyoda mahsur kalmış iki insanın olduğu bir filme ne dersiniz? Oraya nasıl girdiklerine dair hiçbir fikirleri yok ve odanın karşı taraflarına zincirlenmişler. Yani sadece kaba kurguyu ve hikayenin onları bu duruma sokan Jigsaw'la bitmesini istediğimi biliyordum. Leigh'ye gerçekten basit bir kurgu ve final sundum ve o da 'Vay canına. Bir düşüneyim' dedi. Sonra gitti ve bana Testere'yle geri döndü.

Sadece 1,2 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilen ilk Testere, 100 milyon doların üzerinde hasılat elde ederek konseptin ve uygulamanın ne kadar ilgi çektiğini kanıtladı. 

Malezyalı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen James Wan, 8 yaşındayken ailesiyle birlikte Batı Avustralya'ya göç etmiş ve Steven Spielberg'le Tobe Hooper'ın doğaüstü korku klasiği Kötü Ruh'la (Poltergeist) sinemaya aşık olmuştu.


Independent Türkçe, ScreenRant, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU