İnsanlar sinemada kusup bayılmıştı: Olay yaratan filmin üçüncüsü geliyor

"Eğer Palyaço Art'ın ikinci bölümdeki korku saltanatının aşırı olduğunu düşünüyorsanız, henüz hiçbir şey görmemişsiniz demektir"

Terrifier'ın Palyaço Art'ı son olarak ünlü komedyen Pete Davidson'ın dizisinde kendini göstermişti (Bloody Disgusting)

2022 korku sineması için son derece verimli bir yıl oldu. Özellikle de devam filmleri açısından... Geçen yılın en çok konuşulan filmlerinden biri de Terrifier 2 oldu. Yazar-yönetmen Damien Leone'nin 2016 yapımı slasher'ının devamında, korku filmi meraklıları Palyaço Art'ın ölümcül dönüşüne tanıklık etti.

Daha kanlı, daha cesur

Terrifier 2, kült ilk filme kıyasla daha kanlı ve akla gelebilecek her yönden daha cesurdu. Hatta bazı durumlarda sinemaseverlerin bayılmasına ve kusmasına neden olduğuna dair bile haberler çıktı. Şimdiyse serinin yönetmeni beklenen açıklamayı yaptı ve Terrifier 3'ün yolda olduğunu resmen açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Deadline'ın özel haberine göre Leone, yapımcı Phil Falcone'yle birlikte üçüncü filme yazar ve yönetmen olarak geri dönecek. Şu an için filmin konusuyla ilgili herhangi bir ayrıntı yok ancak Art'ı canlandıran David Howard Thornton ve ikinci filmde Sienna rolüyle çıkış yapan Lauren LaVera'nın bir sonraki bölüm için geri dönmesi bekleniyor. 

Yapımcılar kesenin ağzını açtı

Deadline'a göre Terrifier 3, çok daha büyük bir bütçeye sahip olacak. İkinci film sadece 250 bin dolar civarında bir bütçeyle çekilmiş ve dünya çapında gişede 15 milyon dolar gibi son derece kârlı bir hasılat elde etmişti. Üçüncü filmin bütçesinin "düşük-orta yedi rakam aralığında" olması bekleniyor.

Oscar iddiası

Fransa merkezli dağıtımcı The Coven filmin dünya çapındaki satışlarını başlatacak. The Coven'dan Priscilla Smith, Art'ın üçüncü kan banyosu için duyduğu heyecandan bahsederken şunları söyledi: 

Bu kez çok daha büyük bir bütçe olacak, bunun amacı film yapımcılarına daha fazla yaratıcı özgürlük vermek ve olabildiğinceçılgın olmalarına izin vermek. Ve şaka bir yana, bu yıl Oscar için yarışacağız.

Yönetmen Leone de, Terrifier 3'ün korku türünün sınırlarını zorlayan bir başka film olacağını söyledi ve ekledi: 

Terrifier 3, serinin hayranlarının beklediği gibi sınır tanımayan, tavizsiz maceralara devam edecek. Eğer Palyaço Art'ın ikinci bölümdeki korku saltanatının aşırı olduğunu düşünüyorsanız, henüz hiçbir şey görmemişsiniz demektir.

Terrifier 3'ün henüz resmi bir vizyon tarihi yok, ancak 2024'ün sonlarına doğru gösterime gireceği açıklandı. Çekimlerinse bu kasım ya da aralıkta başlaması bekleniyor. 


Independent Türkçe, Deadline, Collider

DAHA FAZLA HABER OKU