Yuvarlanırken bayılmasına rağmen geleneksel peynir yarışını kazandı

"Koştuğumu, başımı çarptığımı ve sonra çadırda uyandığımı hatırlıyorum"

Delaney Irving gelecek sene de yarışmaya katılmayı planladığını söyledi (AP)

Birleşik Krallık'ta (BK) dün düzenlenen geleneksel peynir yuvarlama yarışının galipleri belli oldu. Kadınlarda Delaney Irving, yokuş aşağı koşarken yarışın sonunda yere düşüp bayılmasına rağmen zafere ulaştı. 

Yarışmada çekilen videoda Irving hızla koşarken görülüyor.
 


Yarışmaya ilk kez katılan Kanadalı kadın, sona yakın bir yerde düşse de bitiş çizgisine ulaşmayı başarıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

19 yaşındaki genç, yarışı kazandığını tıbbi müdahalenin yapıldığı çadırda gözünü açtığında öğrendi. Irving şöyle konuştu:

Hatırlayabildiğime göre yarış iyiydi. Koştuğumu, başımı çarptığımı ve sonra çadırda uyandığımı hatırlıyorum. Buna hâlâ gerçekten inanmıyorum fakat harika hissediyorum.

Irving'in annesi Krista Endrizzi, Kanada'nın medya kuruluşlarından Global News'e kızıyla telefonda görüştüğünü açıkladı:

'İyi misin? Hastaneye git. Seni seviyorum ve sen delisin' dedim. Yarışmaya katıldığını bilmiyordum, sadece izlediğini sanıyordum. Beyin sarsıntısı geçirmiş gibi gözüküyor. Tomografi çekilecekmiş ama bildiğim kadarıyla iyi.

Peynir yuvarlama yarışmasında erkeklerde Matt Crolla birinci oldu. Britanyalı Crolla, yarışa nasıl hazırlandığı sorusunu şöyle yanıtladı:

Bunun için idman yapabileceğimi sanmıyorum, yapamam değil mi? Bu aptallık olurdu.

28 yaşındaki yarışmacı, "Bilincim yerinde olduğu ve çok fazla ciddi yara almadığım için mutluyum" ifadesini kullandı.

Erkeklerde galip gelenlerden Japon Ryoya Minami, "peyniri çok sevdiği için" yarışmaya katıldığını söyledi.

Organizasyon ekibinden Kyla Hill, ABD ve İsviçre'den de katılımcıların olduğunu belirtti:

Bu yarışma Brockworth köyünü haritada görünür kılıyor. Biraz daha ünleniyoruz. Dünyanın dört bir yanından insanları da buraya çekiyor.

BK'nin Gloucester kenti yakınlarındaki Coopers Tepesi'ndeki yarışma yüzyıllardır düzenleniyor. Yarışmacılar 3 kilogramlık peyniri 180 metrelik tepeden aşağı kovalıyor ve yokuşun sonuna ilk ulaşan kazanıyor. Peynir, bayırdan aşağı yuvarlanırken 110 kilometre hıza ulaşıyor. Gün içerisinde birden fazla yarış düzenleniyor. Yüzlerce yarışmacının katıldığı etkinlikte pek çok kişi yaralanıyor. 

 

Independent Türkçe, Guardian, Global News

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU